Efter allvarliga olyckan – Tareq Taylors nya livsbeslut: ”Man känner sig lite som en…”

I augusti berättade kända kocken Tareq Taylor hur han hade brutit nacken under kitesurfing, något som han beskrivit som en änglavakt.

När han gästade P4 Extra berättade han om sitt nya hälsobeslut.

På femte kotan bröts nacken hos kocken och kända tv-profilen Tareq Taylor.

Under en kitesurfing var olyckan framme och fallet blev hårt. Olyckan har han själv beskrivit som om han hade änglavakt.

Nu har det gått några veckor sedan olyckan och när han gästade P4 Extra berättade han om hur hälsan är nu.

– Under förutsättningarna av det som har hänt, så mår jag fantastiskt. Jag har verkligen haft änglavakt som du sa för det hade kunnat gå precis hur illa som helst. Jag står på benen, jag är mobil, jag har full känsel och rörlighet i armar och ben, säger han i programmet.

Programledaren frågar då om han blivit ordentligt skärrad efter olyckan, när Tareq svarar att han känner en stor tacksamhet.

– Jag har nog inte varit skärrad ordentligt på riktigt utan bara känt en enorm tacksamhet för att det har gått så bra som det faktiskt har gjort. Jag har sett hur illa det kunde ha blivit, jag har sett magnetröntgenbilderna med läkarna, säger han.

Tareq Taylor om olyckan: ”Armarna bara hängde som två döda lemmar”

Han berättar hur han fick veta av läkarna att det hade räckt en centimeter åt ena hållet med huvudet, eller mer vikt på nacken så hade olyckan slutat på ett helt annat sätt.

Efter en sådan svår olycka riskerade han att bli förlamad från nacke och nedåt.

Men när olyckan precis hade skett var det svårt för honom att inse vad som hade hänt.

– Jag förstad att någonting hade hänt när jag var i vattnet för det blev helt svart. Det var ett såpass hårt slag så däckade jag någon sekund. Sen när jag vaknade kom ljuset men då kände jag inte mina armar. Armarna bara hängde som två döda lemmar. Sen kom det sakta tillbaka stickningar och bränningar i fingrarna. Sen började jag packa ihop, det gick väl sådär kan jag ju säga, säger han i programmet.

Efter svåra olyckan – öppnar ny restaurang

Nu väntar en öppning av en ny restaurang och inom några veckor ska även rehabträning börja, något som han mirakulöst kunnat klara sig utan hittills.

Men tills dess får han inte bära tungt eller arbeta, vilket gör att det mesta arbetet i nya restaurangen får utföras av andra.

– Man känner sig lite som en hopplös individ när man inte kan göra något, säger han i programmet.

Detta kunde verkligen ha gått riktigt illa! Du hade sannerligen änglavakt och vi är så tacksamma att du efter omständigheterna mår bra! Styrkekramar till dig!