Efter Ari Behns död – kärlekens första ord om saknaden: ”Jag är alltid hos dig”

Bara 47 år gammal, somnade Ari Behn in på juldagen.

Kvar lämnar han en familj i sorg och kärleken Ebba Rysst Heilmann, som nu berättar om stora saknaden.

Författaren och konstnären Ari Behn sörjs stort efter beskedet om hans dödsfall på juldagen.

Det svenska kungahuset har skickat sina kondoleanser, bland andra Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, säger kronprinsessparet i ett uttalande.

Kärlekens ord om Ari Behn

Ari Behn som träffade kärleken Ebba Rysst Heilmann innan sin död, berättar nu för första gången sedan dödsbesked om sorgen efter sin älskade.

”Du sköraste, vackraste, starkaste, komplexa människa. Jag är alltid hos dig, min älskade Ari min. Och jag vet att du är tillsammans med mig i resten av livet och tar hand om och hejar på mig tills vi ses igen. Jag vet att du tog hand om mig ända till slutet. Jag är evigt tacksam för att jag fick vara så nära dig. Evigt tacksam för att du lät mig ta hand om dig och känna ditt hjärta slå varenda natt i alla våra dagar. Nu har ditt hjärta fått ro, men det kommer att dunka i min kropp för alltid. Lyckligtvis visste du allt detta och hur högt jag älskade dig för jag sa det varenda dag. Jag ska göra allt som jag lovade dig att jag skulle göra och som du fick mig att tro att jag kunde. Jag ska skriva så bläcket och ögonen sprutar”.

Så fint skrivet, vi tänker på dig Ari. Vila i frid!