Efter attacken i Stockholm – nu hyllar Leif GW Persson polisens insats

Efter attentatet i Stockholm har kärlekshälsningar sköljts över polis, sjukvård och övrig räddningstjänst för deras arbete.

Nu skickar Leif GW Persson sina varma hälsningar och hyllar polisens arbete.

– Att man så snabbt hittade rätt bild av gärningsmannen och kunde gå ut med den… Det är jävligt bra jobbat, säger han till Expressen.

Efter attentatet i Stockholm, som hittills krävt fyra människors liv, har polisen, sjukvården och all räddningstjänst utstå en våg av kärlek. Runt om i hela Stockholm har människor lagt blommor på och runt polisbilar.

Många människor har gjort vad de kan för att hjälpa all räddningstjänst att orka, som Hasse som delade ut frukt till poliser under hela natten till lördag. Kriminologen Leif GW Persson vill också han nu hylla polisens otroliga arbete.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

För Expressen berättar han att han är väldigt imponerad utav hur snabbt säkerhetspolisen lyckades hitta och anhålla en person misstänkt för dådet.

– Jag är glad i den detektiva delen av polisarbetet. Att man på så kort tid lyckades hitta rätt bild. De måste ha tänkt till utav bara helvete, säger han till Expressen.

GW Persson säger att han inte är jätteförvånad över att ett attentat skedde i Stockholm. Enligt hans uppfattning är det ett ganska spontant dåd – och han menar att personen kan ha inspirerats av London-attacken för knappt tre veckor sedan.

Bildkälla: Wikipedia

Samtidigt tror han att attacken i Stockholm i fredags inte kommer påverka Sverige.

– Inte något särskilt. Jag såg någon från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som sa att ”Sverige blir sig aldrig likt igen”. Det är naturligtvis bara trams. Till sommaren är det här en radannons, det var en trist historia men skönt att det inte blev värre och livet går vidare, säger Leif GW Persson till Expressen