Efter dödsfallet – så ska Adam Alsing hedras i radion: ”Vår fantastiske Adam”

Beskedet om TV- och radioprofilen Adam Alsings död har skakat om Sverige, och kondoleanserna har strömmat in.

Nu meddelar radiokanalen NRJ Sverige att de kommer att genomföra en hyllning till Adam Alsing under torsdagen. Detta skriver Aftonbladet.

Det var under onsdagskvällen som anhöriga meddelade att Adam Alsing somnat in, 51 år gammal.

Alsing hade sedan några veckor tillbaka insjuknat i coronaviruset och vårdades innan sin död med respirator på ett sjukhus i Stockholm.

Under det senaset dygnet har kondoleanserna strömmat in, med mängder av vänner och kollegor som på sociala medier uttryckt sin sorg och sitt stöd till Alsings anhöriga.

Hyllning till Adam Alsing

Nu meddelar även radiokanalen NRJ Sverige, där Adam Alsing arbetade under sina sista år, att en hyllning planeras under torsdagen.

– Vi kommer hylla vår fantastiske Adam på olika sätt på radion de närmaste dagarna och med en tyst minut klockan 12.00 i dag, säger Richard Mazaret, vd för NRJ Sverige, till Aftonbladet.

NRJ:s programsida pryds även av en bild på Adam Alsing samt ett uttalande.

”Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig”, står det att läsa på programsidan.

Vår kära kollega och vän Adam Alsing har tragiskt gått bort. Det är otroligt smärtsamt och våra tankar går till Adams familj. Vila i frid Adam, vi glömmer dig aldrig.

Gepostet von NRJ Morgon am Mittwoch, 15. April 2020

NRJ Morgon ställs in

Kanalen meddelar även att programmet ”NRJ Morgon”, som Adam Alsing ledde ihop med Messiah Hallberg och Klara Doktorow, kommer att ställas in på obestämd tid.

– Vi har valt att inte sända i dag, alla vi kollegor är ju såklart i stor sorg och därför kommer vi inte sända tills vidare, säger Richard Mazaret till Aftonbladet.

Vila i frid, Adam Alsing.

View this post on Instagram

Äntligen får man börja jobba igen! @nrjmorgon

A post shared by Adam Alsing (@adamalsing) on