Efter gästernas ilska: Nu tar hotellet tillbaka bacon på frukostmenyn.

Vissa saker är svåra att ändra på. Efter en kort periods frånvaro, och många starka reaktioner, välkomnas nu bacon tillbaka på frukostmenyn hos Comfort Hotel.

Förra veckans nyhet om att Comfort Hotel skulle slopa korv och bacon till förmån för fler gröna alternativ på sin frukostmeny skapade heta känslor bland hotellgäster.

”Märkligt att det alltid finns människor och organisationer som tror sig veta bättre än andra. Hade folk inte gillat korv, bacon och ägg till frukost så hade det av sig själv försvunnit från utbudet. Äter inte bacon och äggröra hemma, men är en njutning på hotellet. Gott folk! Upp på barrikaderna och slåss för korven, baconen och äggrörans bevarande”, skrev bland annat signaturen Håkan i en kommentar till Newsners Facebook-inlägg.

Facebook-användaren Martin konstaterade kort och koncist vad han tyckte om hotellkedjans nya beslut:
”Då får man fråga om dom serverar bacon när man bokar. Säger bara en sak. Rör inte mitt bacon”.

Nu har det hela tagit en ny vändning. Hotellkedjan, som provade konceptet på totalt 16 hotell i Sverige och Norge, väljer nämligen att backa efter baconälskarnas starka reaktioner. De nya, gröna alternativen får finnas kvar – men bacon gör återinträde efter sin korta tid i kylan.

”Ni har talat, vi har lyssnat. Comfort Hotel tar tillbaka bacon på menyn. Vi kommer alltid att utmana det traditionella och prova nya saker. Det betyder inte att allt vi gör är en home run. Ni har svaren och svaren är valmöjligheter”, skriver hotellkedjan på sin Facebook-sida.

Comfort Hotels kedjedirektör Camilla Bergman utvecklar i ett pressmeddelande:

– Vi på Comfort Hotel ser på oss själva som den lille hotellrebellen som vill utmana det traditionella. Responsen från gästerna visar att vi i allra högsta grad gjorde precis just det. Även ifall många har rosat oss för åtgärden så är gästernas feedback tydlig och därför tar vi tillbaks baconet, säger Camilla Bergman enligt pressmeddelandet.

Gilla gärna om du tycker att hotellet gjorde rätt som tog tillbaka bacon på menyn.