Efter inställda flaken – här är studenternas svar om förbudet: ”Kör över oss ungdomar”

När det stod klart att årets sistaårselever inte skulle få fira sin student som vanligt, bad flera tusen elever om att få studenten uppskjuten. Alla med förhoppningen om att man senare skulle kunna fira som vanligt.

Men under torsdagen fattades ett beslut om att förbjuda alla flak – året ut.

Vilket fått studenterna att ilskna till.

När årets studenter fick besked om att de traditionella studentfirandet inte skulle bli av var det många studenter som blev besvikna.

Salina Sebghati, 18, som hade planerat att ta studenten den 12 juni i år startade då Facebook-gruppen ”Ställ INTE in vår student, SKJUT upp den istället”, vilket Aftonbladet rapporterat om tidigare.

Förhoppningen var att ett studentfirande skulle kunna bli av till hösten och att studenterna då skulle kunna få fira att de är klara med skolan, som vanligt. Med mössor, kompisar, mottagningar och studentflak såklart.

Men igår meddelade Transportstyrelsen att alla studentflak förbjuds från och med den 15 maj och hela året ut.

– Än en gång känns det bara som att de kör över oss ungdomar, säger studenten Salina Sebghati, till Aftonbladet.

”Kommer fixa alternativa sätt”

Salina, som startade Facebookgruppen, tycker det är konstigt att förbjuda studentflak eftersom många grundskolor är öppna och trängseln fortfarande syns på stan.

– Jag tycker att vi borde få åka flak, eftersom det går att arrangera flak på ett sätt som inte leder till en ökad smittspridning, säger Salina till Aftonbladet.

I skrivande stund har studenternas Facebook-grupp 16 000 medlemmar och redan nu de har samlat in närmare 10 000 underskrifter.

– Vi kommer att fixa alternativa sätt och fixa flak, helt klart. Det kommer att bli av, vare sig de vill eller inte, avslutar Salina Sebghati.

Runt om på sociala medier har det riktats skarp kritik mot studenterna. Många menar att det inte är en rättighet till att åka flak på sin student.

Dela gärna artikeln och berätta vad du tycker.