Efter kärleksbomben från läsarna – här är Marcus Oscarssons personliga hälsning

Det är inte bara politik som Marcus Oscarsson brinner för.

Det stora engagemanget för djurrättsfrågor har gjort att nu vunnit prestigefyllda ”Djurskyddspriset”.

Nu vill han skicka en personlig hälsning till Newsners läsare efter alla gratulationer.

Marcus Oscarsson är inte bara en person som sitter på enorma politiska kunskaper som politisk kommentator i TV4 – han brinner även för viktiga och stora frågor som djurens lika rätt.

Under lördagen avslöjades det att han tilldelats det prestigefyllda ”Djurskyddspriset”. I sina sociala medier har han flera gånger lyft sitt brinnande engagemang för djuren och nu fick han ett bevis på att hans viktiga arbete faktiskt gör skillnad.

Marcus Oscarsson vill skicka en personlig hälsning till Newsners läsare. Foto: Privat

Marcus Oscarssons personliga hälsning till läsarna

Sedan dess har gratulationer vällt in till vår sajt och nu vill Marcus Oscarsson skicka en personlig hälsning till Newsners läsare.

”Det känns jätteroligt att ha fått det här priset och det gör mig väldigt glad. Jag älskar inte bara hundar utan även andra djur och det känns så viktigt att vi tar hand om våra djur på bästa sätt. Inte bara i Sverige utan i hela världen. Allt från hundar och katter till elefanter, delfiner och fåglar, ja alla djur i hela världen bör behandlas med omtanke och värme och därför är det fint att se att allt fler engagerar sig och vill jobba för att djuren ska få det bättre. Vilda djur på cirkus, plågsamma djurförsök och otäcka djurtransporter genom halva Europa är exempel på frågor som allt fler tänker på. Djur ska behandlas med respekt, anser jag”‚ skriver Marcus Oscarsson till Newsner i ett mail.

Motiveringen bakom priset

Och att hans stora kärlek till alla djur, det blev också en del av motiveringen för just ”Djurskyddspriset”.

”Att en av Sveriges främsta politiska kommentator så ofta lyfter djurskyddsfrågor i olika sammanhang leder till att frågorna lyfts allt högre på den politiska agendan och förhoppningsvis leder det till att fler politiker inser vikten av ett starkt djurskydd. Att Marcus dessutom som privatperson visar stor omsorg om djur visar att engagemanget är äkta och genuint”, är en del av motiveringen i pressmeddelandet.