Efter kritiken – nu slår Ulf Kristersson tillbaka om löftet till Hédi Fried: ”Lovade inte”

När Moderaternas partiledare Ulf Kristersson mötte Förintelse-överlevaren Hédi Fried lovade han henne att inte någonsin ha ett samröre med Sverigedemokraterna, någonting som han för en tid sedan bröts.

Nu berättar Ulf Kristersson själv på Facebook att ett sådant löfte har han aldrig gett henne.

Det var med stor besvikelse som Hédi Fried som hon fick veta att Ulf Kristersson för en tid sedan hade ett uppmärksammat samtal med Sverigedemokraterna.

– Jag förstår inte hur han inte kan se bakom hörnet. Det var det som hände i Tyskland. I början trodde man att ”ja, det kanske är bra att byta nu” och ”han verkar ju hygglig”. Människor är så naiva, säger Hédi Fried till Dagens Nyheter.

Vid en uppmärksammad intervju förra året berättade Hédi hur Ulf hade lovat henne att inte ha något samröre med Sverigedemokraterna någonsin.

STOCKHOLM 20190118 Hédi Fried har länge velat skriva om Förintelsen för barn. Tillsammans med illustratören Stina Wirsén har hon gjort ”Historien om Bodri”. Foto: Naina Helen Jåma / TT / kod 11880

Efter uppmärksammade intervjun – slår tillbaka mot löftet

Något som han nu slår tillbaka mot.

”När vi pratade om det kommande valet 2018, så sa jag till Hédi Fried precis samma sak som jag sa till alla andra inför förra valet: Att de fyra allianspartierna gemensamt sökte mandat för att bilda regering, och att den alliansregeringen inte skulle samarbeta med SD”, skriver han på Facebook och fortsätter:

”Jag lovade däremot inte att aldrig samtala med, eller ha något slags samröre med SD och deras partiledare Jimmie Åkesson.”

STOCKHOLM 20191013 Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) anländer till söndagens partiledardebatt i SVT:s Agenda. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Han skriver vidare att de nu har bestämt ett nytt möte vid början av året.

”Jag beskrev min minnesbild av vad som sagts och inte sagts under vårt samtal. Hédi Fried konstaterade att hon hade samma minnesbild. Det var fint att få tala med Hédi Fried igen, om än av lite tråkiga skäl. Vi enades om att ses hemma hos henne igen på det nya året.”

Vad tycker ni om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.