Efter långa seglingen: Greta Thunberg är framme i Portugal

Greta Thunberg har nått Europa efter ännu en lång segling över Atlanten. Det meddelar sextonåringen i ett inlägg på sin Instagram.

– Det känns fantastiskt skönt att snart vara iland, sa den svenska klimataktivisten till Aftonbladet på tisdagsförmiddagen.

Efter tre veckor till sjöss med start i Virginia i USA har sextonåriga Greta Thunberg nu nått Lissabon i Portugal. Den svenska klimataktivisten är på väg till klimattoppmötet i Madrid som invigdes under måndagen.

Tidigt på tisdagsmorgonen lade Greta Thunberg upp en bild på Instagram där hon skrev ”Land ahoy!”, där ljusen vid den portugisiska kusten syntes vid horisonten.

– Det känns fantastiskt skönt att snart vara iland. Har fortfarande inte riktigt tagit in att jag snart är hemma, uppgav hon för Aftonbladet under tisdagsförmiddagen.

Strax innan klockan 14 på tisdagsförmiddagen postade Greta Thunberg ett inlägg att hon var framme i Lissabon. ”Lisbon!!”, skrev den sextonåriga klimataktivisten. Nu ska hon ta sig vidare till Madrid.

Vi säger grattis till Greta Thunberg, vad roligt att du är framme i Lissabon! Stort lycka till på klimattoppmötet i Madrid.