Efter nyheterna om coronavaccin – dramatisk ökning av bokade resor: ”Svenskarna är mer optimistiska”

Den senaste veckan har svenskarnas intresse för utlandsresor ökat kraftigt och på bara någon vecka har bokningarna ökat med 146 procent.

Anledningen till ökningen tros vara nyheten om det kommande coronavaccinet, rapporterar Tv4.

Trots den ökade skenande smittspridningen av covid-19 i Sverige, verkar svenskarna ha en positiv syn på framtiden.

Förra veckan bokades nämligen mer än dubbelt så många, 146 procent, resor som veckan innan i Sverige. Totalt ser man en tredubbel ökning, 200 procent, jämfört med en månad sedan, det rapporterar resebolaget Tui.

 –  Det är svårt att säga exakt vad denna positiva trend beror på, men vi tror att det är en kombination av det faktum att många längtar efter att resa mer än någonsin, samtidigt som vi ser nyheter om att vaccinering snart börjar runt om i Europa vilket skapar en positiv bild av framtiden, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på Tui.

”Vi har sett ett trendbrott”

Däremot påpekar Adam att det fortfarande är betydligt färre bokningar än vad det har varit tidigare år samma tid.

– Vi har sett ett trendbrott de senaste veckorna, det verkar som att svenskarna är mer optimistiska inför sommarens resor än vad man var tidigare, säger Adam Györki, kommunikationschef på Tui i Sverige till Expressen.

TUI: Positiv syn på framtiden

Och på frågan om resebolaget ser några farhågor med att svenskarna gör sina bokningar redan nu svarar Adam:

 – Vi tror såhär, nu har ju vi avgångar till Kanarieöarna och vi har visat under den här pandemin att vi kan ta svenskar på semester på ett ansvarsfullt och säkert sätt. Och vi tror och hoppas att sommaren kommer bli, inte normal, för det tror vi kanske inte. Men att den kommer att bli betydligt mycket bättre än vad vi har sett de senaste säsongerna, säger Adam Györki till Tv4.

Även resebolaget Apollo ser en skillnad jämfört med tidigare under 2020. Årets Black Friday-rea sålde lika bra som tidigare år och Sverigechefen blev själv förvånad över det stora intresset för att boka utlandsresor.

Planerar du en resa framöver eller vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);