Efter olyckan – nu hyllar 106-åriga Dagny hemtjänsten: ”Värdefullt jobb mot alldeles för låg lön”

Det var i början av januari som 106-åriga Dagny Carlsson blev påkörd av en egen billist och fick söka upp vård. Sedan dess har hon spenderat mycket tid hemma och delat med sig av ensamheten på sin blogg. Men nu hyllar hon den svenska hemtjänsten för deras fantastiska insats.

”Vi bör högakta dem för de gör ett utomordentligt värdefullt jobb mot alldeles för låg lön”, skriver Dagny på sin blogg.

Att vara hemma själv kan vara jobbigt i längden, speciellt när man är van vid att ha människor runt omkring sig.

I början av januari blev 106-åriga Dagny Carlsson påkörd av en okänd bilist och sedan dess fått spendera mycket tid hemma för att vila upp sig. Hon har bland annat skrivit på sin blogg hur ensamheten har tärt. Men nu i ett inlägg vill bloggerskan hylla den svenska hemtjänsten för deras insats sedan olyckan.

”Hemtjänsten tittar till mig några gånger, men de stackarna har så förtvivlat bråttom eftersom de har många att ta hand om. Vi bör högakta dem för de gör ett utomordentligt värdefullt jobb mot alldeles för låg lön”, skriver Dagny i ett blogginlägg.

Dagny skriver vidare att hon hoppas att hemtjänsten snart får tid att hjälpa henne. Speciellt då hennes vänstra hand är fortfarande obrukbar, men att hon tränar upp handen igen.

Dagny Carlsson hyllar hemtjänsten sedan olyckan. Foto: Åsa Blanck/SVT

”Andra får vänta på straff”

Men förståeligt nog ligger tankarna ändå hos den bilförare som körde på henne.

”Jag hyser inga varmare känslor för den kvinnliga  bilförare som körde på mig och sedan tog ansvar för olyckan när hon lämnade platsen efter att ha lämnat falska personuppgifter. Henne hoppas jag att en rättvis försyn straffar hårt och låter henne lida sina synders lön. Somliga straffar Gud med detsamma andra får vänta på straff, men det kommer en dag då hon  får ångra sin våldsamma framfart”, skriver Dagny.

Dagny vill även passa på att tacka för allt stöd på bloggen. Foto: Åsa Blanck/SVT

Tackar för allt stöd

I slutet av inlägget vill hon även passa på att tacka alla för det stöd hon har fått sedan olyckan. Hon vill speciellt tacka för en speciell present hon fått.

”Till sist vill jag tacka för alla vackra kort och brev samt  för paket jag . En bok och ett par vackert hemstickade sockor tackar jag särskilt för”, skriver hon.

Vi hoppas att du snart kryar på dig Dagny och att du mår bra igen! Vi alla tänker på dig! Gilla och dela om du vill skicka styrkekramar till vår fantastiska krutgumma!