Efter polisen Christoffers gripande vädjan – nu har det gett resultat

Christoffer Bohman, polischef i Rinkeby, har fått nog.

Efter att en minderårig dragit vapen i samband med att denne snattat fikabröd vädjade Christoffer till allmänheten om vapentips.

Och det har gett resultat.

– Vi har märkt ett väldigt ökat intresse att tipsa. Vi har fått en rad tips, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på polisen i Stockholm, till SVT.

Det var tidigare i veckan som Christoffer Bohman publicerade ett uppmärksamhet klipp på Facebook. I videon vädjar han till allmänheten för att få stopp på det ökade vapenvåldet i samhället.

Det som fick honom att reagera var en händelse där en minderårig snattat fikabröd på en matvarubutik. När gärningsmannen togs på bar gärning tog han upp något som ser ut som ett skjutvapen.

– Förstår vi på riktigt hur sjukt det här beteendet är, eller har vi blivit alldeles för normaliserade av de här våldsyttringarna som har skett de senaste åren?, frågar sig Christoffer Bohman i klippet, som i dag har två miljoner visningar på Facebook.

–  Det handlar om människoliv. Vi ser människor dö kontinuerligt och jag är rädd för att fler kommer att göra det om vi inte får bort de här vapnen och får slut på de här konflikterna.

Polisen: Har fått in flera tips

Christoffers vädjan verkar också ha gett resultat, rapporterar SVT. Enligt Stockholmspolisen har de sett ett ökat antal tips om illegala vapen sedan videon publicerades.

– Vi har fått fler tips än tidigare, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen, till SVT.

Titta nu på Christoffers gripande vädjan:

Så viktigt! Dela artikeln för att hjälpa Christoffer och polisen, så vi kan få ett slut på det här.