Efter skandalen vägrar Peter släppa på kontrollanter: Tusentals hyllar hans krav på Facebook.

Det var i fredagskväll som en busschaufför satt på bussen på väg hem från jobbet när biljettkontrollanter kom fram och krävde färdbevis. När mannen inte kunde visa något brottades han ned på marken och fick handfängsel på sig. Händelsen, som filmades, har upprört många och busschauffören Peter Nilsson vägrar nu att släppa på kontrollanter på sin buss efter skandalen. ”Era kontrollanter är från idag INTE längre välkomna på av mig framförd buss, utan kommer vänligt men bestämt avvisas”, skriver han i ett Facebook-inlägg som delats av tusentals.

Peter Nilsson har jobbat som busschaufför och kört Västtrafiks linjer sedan 1979. Precis som många andra blev han förbannad när han fick höra om att kontrollanter brottat ned en chaufför i fredags. Han skrev ett inlägg på Västtrafiks Facebook-sida där han vädrade sina känslor:

”Jag skäms över att som förare på Linje 200 behöva representera västtrafik.
Era kontrollanter är från idag INTE längre välkomna på av mig framförd buss, utan kommer vänligt men bestämt avvisas.
Jag kräver av västtrafik en förbehållslös ursäkt till den av kontrollanter fruktansvärt illa behandlade bussföraren samt att berörda kontrollanter tas ur tjänst och / eller avskedas och åtalas för våld mot tjänsteman.
Allt förtroende för västtrafik måste anses helt förbrukat tills dessa krav är uppfyllda.”

Inlägget blev snabbt populärt och delades av många. Själv säger han att om det varit hans buss som händelsen utspelat sig på så skulle han ha reagerat.
– Då hade jag inte suttit och tittat på, förklarar han för Aftonbladet och fortsätter:
– Det är ett fruktansvärt övergrepp. Man ska inte behöva bli behandlad på det här sättet. Jag är inte ensam om att tycka det.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.