Efter stora kampen för djurrättsfrågor – nu tilldelas Marcus Oscarsson prestigefyllt pris

TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson brinner inte bara för politiken utan även djurrättsfrågor.

Nu tilldelas Marcus ett stort prestigefyllt pris för sitt stora arbete.

”Att Marcus dessutom som privatperson visar stor omsorg om djur visar att engagemanget är äkta och genuint”, lyder en del av motiveringen bakom priset, i ett pressmeddelande.

Marcus Oscarsson, en sann legend numera inom TV4 och en storfavorit bland tittarna.

Genom krångliga politiska termer och händelser guidar han oss pedagogiskt igenom dem, alltid med värme och glädje.

Men inte nog med att han brinner för politiska frågor, han brinner även för djurrättsfrågor.

På sin Instagram bland annat har han varit flitig på att lyfta alla djurs lika värde till ett värdigt liv, vilket nu har gett honom det prestigefyllda priset ”Djurskyddspriset” 2019.

Motiveringen lyder som följande:

”Människor bryr sig allt mera om djur och djurskydd. Tyvärr har djurskyddsfrågorna alldeles för låg status bland politikerna och journalisterna ställer allt för sällan frågor om djur och djurskydd till våra politiker. Att en av Sveriges främsta politiska kommentator så ofta lyfter djurskyddsfrågor i olika sammanhang leder till att frågorna lyfts allt högre på den politiska agendan och förhoppningsvis leder det till att fler politiker inser vikten av ett starkt djurskydd. Att Marcus dessutom som privatperson visar stor omsorg om djur visar att engagemanget är äkta och genuint. Han är därför en mycket värdig mottagare av Djurskyddet Sveriges djurskyddspris 2019”, står det i motiveringen.

Vidare står det i pressmeddelandet att Marcus hälsar ”att han brinner för alla djur!” och att han är mycket glad och tacksam över priset.

Wow vad underbart Marcus! Så välförtjänt! Nu hyllar vi Marcus genom att trycka på gilla-knappen och skicka lite kärlek till Marcus!