Efter terrorattacken i Barcelona: Nu går världen samman och hedrar offren

Minst 13 personer dödades och ett 20-tal skadades när en vit skåpbil körde in i en folkmassa i centrala Barcelona i torsdags. Efter att polisen bekräftat att det hela var en terrorattack har makthavare och andra över hela världen agerat starkt för att hedra offren och deras anhöriga. 

Det var under sena torsdagseftermiddagen som en vit skåpbil körde rakt in i en folkmassa på Paradgatan La Rambla i Barcelona, med avsikt att döda. Händelsen, som rubriceras som en terrorattack, har fått hela världen att reagera, bland annat USA:s president Donald Trump, som skriver på sin Twitter:
”The United States fördömer terrorattacken i Barcelona, Spanien, och kommer att göra det som krävs för att hjälpa till. Var tuffa och starka, vi älskar er!”. 

Under natten tändes tornet på World Trade Center i New York upp i spanska flaggans färger för att hedra offren, och många andra länder väljer även de att visa sitt stöd. Under natten till fredag kommer Eiffeltornet i paris att släckas ned för att rikta tankarna mot de som drabbades i attacken. 

En annan byggnad som använts för att hedra offren är Tel Aviv City Hall, i Israel, som tändes i Spanska flaggans färger.

Twitter @CUFI

Idag vid lunchtid kommer bland annat Spaniens premiärminister Mariano Rajoy tillsammans med andra institutioner att hålla en tyst minut Plaza de Catalunya i centrala Barcelona, det skriver nyhetsbyrån EFE. 
– I dag är kampen mot terrorismen högsta prioritet för fria och öppna samhällen som vårt. Det är ett globalt hot och det krävs ett globalt svar på hotet, sade premiärministern enligt The Telegraph, har premiärministern sagt i ett uttalande, enligt The Telegraph

Twitter @CNN

Idag går alla våra tankar till offrens anhöriga. Dela gärna för att hedra de som drabbats av det fruktansvärda.