Efter tragiska dödsbeskedet: Sven-Ingvars starka insats på scenen i Allsång på Skansen

.

Allsång på Skansen gästas på tisdagkvällen av Sven-Ingvars.
Och det folkkära bandet gjorde succé – bland annat med klassikern ”Sommar i Sverige”.
Detta bara knappt två veckor efter beskedet om det tragiska dödsfallet i gruppen. 

Foto: SVT

Det var den första lördagen i juli som Sven-Ingvars fans nåddes av det tragiska beskedet om tidigare bandmedlemmen Thommy Gustafsons bortgång.

På sin officiella Facebooksida meddelade gruppen att en mycket nära vän och medlem ur bandet har gått bort.

Thommy Gustafsson blev 71 år

Thommy Gustafsson var medlem i bandet och spelade piano och dragspel sedan 1987 fram till år 2017. Han somnade in efter en tids sjukdom, vilket bandet meddelade i början av juli.

”Det är med stor sorg vi meddelar att vår käre vän och kollega Thommy Gustafson har somnat in efter en tids sjukdom. Thommy var en kämpe, en man med det största av hjärtan, ett klaviaturens geni. När hans tangenter nu tystnat här på jorden spelar han med absolut gehör vidare i evigheten, alltid saknad, aldrig glömd. Thommys familj ber vänligt att få sörja ifred”, skrev bandet på sin Facebooksida för lite mer än två veckor sedan.

Sångaren Oscar Magnusson minns bandmedlemmen med värme.

– I det här bandet har alla blivit som en extra familj och är nära vänner, så det är tråkigt. Livet kommer fram till en dag då det tar slut, men det känns som att vi har varit med om mycket de senaste åren, sade han till Aftonbladet.

Gustafsson blev 71 år.

– Thommy var sjuk och det finns inget värdigt i att ha ont och leva med en svår sjukdom. Förhoppningsvis var det här en befrielse för honom också.

Det är med stor sorg vi meddelar att vår käre vän och kollega Thommy Gustafson har somnat in efter en tids sjukdom….

Posted by Sven-Ingvars on Saturday, 6 July 2019

Och bandet hade säkerligen Thommy i tanken då de åter stod på scenen under tisdagskvällen. Då gästade bandet, under ledning av sångaren Oscar Magnusson, son till Sven-Erik, Allsång på Skansen. När programledaren Sanna Nielsen presenterade bandet blev det genast sommargung i publikhavet framför Sollidenscenen.

Bandet framförde ”Sommar i Sverige” och det blev en pangstart på programmet. Lite senare framförde bandet också låten ”Rör vid mig igen”.

Sanna Nielsen frågade Oscar Magnusson om hur det varit att ta över manteln efter sin far Sven-Erik Magnusson.

– Han är väldigt närvarande ändå. Det är en kulturskatt och den ska vårdas, och då tänkte jag att den vårdar jag bäst, sade Oscar då i programmet.

Programmet pågår mellan klockan 20-21 i SVT1 och finns att se i repris på SVT Play.

Foto: SVT

Dela gärna vidare om du också uppskattar Sven-Ingvars starka insats på scen i kväll.