Efter tuffa beskedet – Rikard Wolffs egna ord från sjukbädden

Rikard Wolff tvingades ställa in turnépremiären på sin nya föreställning. 

Nu berättar han själv om det tuffa beskedet i ett långt och känslosamt inlägg på Facebook. 

”På söndagkväll fick jag ett återfall i en åkomma som kommit och gått de senaste veckorna”, skriver artisten och skådespelaren.

Rikard Wolff tvingades ställa in sin föreställning ”Sommardrömmar” i augusti på grund av sjukdom. Då hade han lagts in på sjukhus. 

Och när det skulle vara dags för premiär för ”Den sista föreställningen” i Umeå på måndagen nåddes fansen av samma tråkiga besked. Egentligen skulle Wolff har spelat vid två tillfällen – på måndagen och tisdagen – men det blev alltså inställt. 

Nu berättar Wolff själv om det tråkiga beskedet i ett långt och känslosamt inlägg på Facebook. 

”Kära publik, i går kväll skulle jag ha haft premiär på ”Den sista föreställningen – Wolff sjunger Brel” i UMEÅ: Jag har så sett fram emot att få möta Er och ge er denna vackra föreställning. På söndag kväll fick jag ett återfall i en åkomma som kommit och gått de senaste veckorna” skriver han.

Wolff skriver också om hur mycket han saknar sin publik. 

”Jag tillbringade gårdagskvällen, inte med Er, glittrande gator och ljuvlig musik, utan stirrandes ut från min sjukbädd. JAG LÄNGTAR EFTER ER, JAG SAKNAR ER, snart är jag på benen igen och då ska vi fortsätta DRÖMMA EN OMÖJLIG DRÖM, den dröm som Jacques Brel aldrig slutade tro på.” skriver Rikard Wolff.

© Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons

Artisten och skådespelaren har vid tidigare tillfällen berättat om sina hälsoproblem och den ärftliga lungsjukdom som han lider av.

– Det är en kronisk sjukdom som är ganska krånglig och tvingar mig till rätt stora anpassningar. Jag är oerhört beroende av planering och logistik och har alltid en assistent som hjälper mig när jag reser. Jag har inte råd med något slarv längre, sa Wolff då till Aftonbladet.

Så här såg det ut när härliga Rikard stod på scenen i Lotta på Liseberg i somras: 

Foto ovan: Vilhelm Stokstad/TT

Nu delar jag det här vidare för att skicka krya-på-dig-kramar till dig, Rikard! 

Publicerad av Newsner, gilla gärna