Efter våldtäktsförsöket på 9-åriga flickan – nu har polisen i Örebro gripit en misstänkt

Vid halv sju-tiden på onsdagsmorgonen utsattes en nioårig flicka i Örebro för ett misstänkt våldtäktsförsök när hon var på väg till fritids.   

Nu – på torsdagkvällen – har polisen gripit en misstänkt på sannolika skäl misstänkt för dådet, skriver SVT Nyheter Örebro

Polisen meddelar via sin hemsida att en man nu är gripen misstänkt för våldtäktsförsöket – på sannolika skäl. Det vill säga den högre misstankegraden. 

Den misstänkte greps under torsdagskvällen. Nu fortsätter polisen utredningsarbetet – för att stärka bevisningen mot den misstänkte, alternativt för att kunna avföra personen från utredningen. 

Samtidigt undersöker Örebropolisen om det finns något samband mellan det våldtäktsförsök som någon utsatte den 9-åriga flickan för i parken vid Oskarstorget, och en tidigare våldtäkt på en flicka i Örebro. Även den flickan ska ha varit i nioårsåldern och det ska ha skett på dagtid.

Då – 2012 – utsattes en flicka för sexuellt övergrepp i stadsdelen Almby. 

– Den här händelsen är väldigt intressant, därför att det också handlar om en ung flicka. Det hör ju inte till vanligheterna att det är unga tjejer i den åldern som bli attackerade ute, säger Anders Sjöberg, kommunikatör vid Polisen i Örebro, till SVT

Nu hoppas vi att polisen får fast våldtäktsmannen! 

Publicerad av Stoppa Brotten