Eiffeltornet släcktes ner – för att hedra offren i Stockholm

Efter attacken i Stockholm under fredagseftermiddagen har världen reagerat starkt.

Vid midnatt släcktes Eiffeltornet i Paris ned för att hedra offren.

Strax innan klockan 15 på fredagseftermiddagen körde en kapad lastbil in på Drottninggatan i centrala Stockholm och kraschade in i Åhlens City

Fyra människor har avlidit och i går kväll vårdades 15 personer på sjukhus, varav nio allvarligt skadade. Under lördagsmorgonen har sex av personerna fått lämna sjukhuset.

Polisen gick ut med en bild på en person som söktes med anledning av händelsen. Under kvällen bekräftade polisen att en person gripits i Märsta, några mil norr om Stockholm. På en presskonferens under kvällen bekräftade polisen att personen som gripits stämmer överens med signalementet på den bild som tidigare i dag blev offentlig – och i natt anhölls personen.

– Vid tvåtiden i natt anhölls en person på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord, säger Karin Rosander, informationsdirektör på Åklagarmyndigheten till Sveriges Radio.

Foto: Maja Suslin/TT

– Vi har fortsatt intresse för honom i utredningen, berättade Jan Evensson, biträdande kommenderingschef på Nationella operativa avdelningen (NOA) då. 

Runt om i Stockholm har människor sträckt ut sina händer för att hjälpa personer i nöd under hashtaggen #openstockholm, som gick varm på bland annat Twitter och Facebook.

Kondoleanser har skickats från världen över – och i Paris hedrades offren. Vid midnatt släcktes Eiffeltornet ner för att hedra offren i attacken på Drottninggatan.

”Alla lampor släcks inatt för att hedra offren efter attacken i Stockholm”, skriver Eiffeltornets officiella konto på Twitter.

Bildkälla: Twitter