Eldklot träffade henne i ansiktet under dansshow – nu har 23-åriga Sophie Lees ansikte smält

Mitt under en dansvisning hände det otänkbara. Flera airconditions tändes på och började brinna, mitt framför 23-åriga Sophie Lee ansikte.

Hennes ansikte brann och sedan den dagen har Sophies liv förändras helt.

Nu berättar hon sin historia.

 

När man dansar och har kul finns det ingen tanke på en morgondag eller att någonting hemskt kommer att hända.

Under en dansuppvisning skulle 23-åriga Sophie Lee dansaren ha kul och njuta, men uppvisningen slutade i total katastrof.

Det visade sig att luftkonditioneringen i lokaln var för stark – vilket resulterade i att Sophie Lee träffades av ett eldklot i ansiktet när hon sprutade eld ur munnen.

Ansiktet började smälta och sakta dö

Hennes ansikte smälte och efter flera operationer kom de svåra komplikationerna.

Hon fick keloids, ett slags ärr som kan uppstå vid vävnadsskada. Men för Sophie blev det mer än ett ärr.

– Keloid ärrandet blev som en beneign tumör. Den skulle fortsätta växa och sakta ta över mitt ansikte. Det var väldigt smärtsamt och började bli en tung börda. Jag började förlora mina rörelser kring min nacke, på grund av att den växte så snabbt, säger hon till The Sun.

Hon gjorde operationen och tog bort den skadade vävnaden men då hade redan hennes ansikte börjat att ”dö”.

– Ärret började att dö och mitt ansikte bokstavligen började falla av. De var tvungna att spruta in flytande nitrogen för att döda det, säger hon.

Vill inspirera andra i samma situation

Under den första månaden efter operationen berättar Sophie att hon praktiskt taget kunde inte göra någonting alls, förutom att återhämta sig. Över ansiktet hade hon fullt med bandage och skydd för att ansiktet inte skulle falla isär.

Numera fortsätter hennes karriär på Instagram som dansare alltid med ett skydd runt hennes haka som fortfarande är skör.

– Det är viktigt att prata om det bra och dåliga, för det innebär bara att jag kan hjälpa andra i denna situation. Jag är en norma person. Jag har känslor, jag lever inte bara ett fantastiskt liv. Jag har mina dåliga dagar men det är helt okej, säger Sophie.

Modiga Sophie som orkar berätta om detta hemska som har hänt! Du är så stark och inspirerande för andra! Skicka alla dina styrkekramar till Sophie!