Elsa och Elvira räddade en kvinna som inte kunde simma. Nu hyllas de av polisen.

De två unga hjältarna Elsa Mattsson, 11 år, och Elvira Gille, 10 år, från Askersund, såg att en kvinna höll på att drunkna och tvekade inte en sekund. Nu hyllas de av både polisen och hela Sverige för deras snabba agerande som räddade ett liv. Dela gärna den här historien så kan vi hoppas att fler människor vågar hjälpa andra.

Det var idag under eftermiddagens som polisen i Örebro län lade ut en hyllning med titeln ***UNGA HJÄLTAR*** på sin Facebooksida. I inlägget så beskriver de hur två tjejer som vara var 10 och 11 år gamla räddade en ung kvinna från att drunkna.

Hyllningen blev snabbt uppmärksammad och har fått flera tusen att trycka på gilla för att visa sin uppskattning för de unga hjältarna.

Nu har de unga hjältarna trätt fram och de heter Elsa Mattson och Elvira Gille.

Dramat utspelade sig i Hagabadet i Askersund. Flickorna hade cyklat ner till badet för att ta sig ett dopp innan lunch. Men när de kom fram kastades de rakt in i dramatiken.

En ung kvinna i 20-årsåldern hade ramlat i vattnet och hennes två kompisar sprang fram till Elsa och Elvira för att be om hjälp. De förklarade att kvinnan inte kunde simma.

Elsa och Elvira tvekade inte. Elvira dök ner från bryggan och tog tag i kvinnans arm, Elsa hjälpte till och tillsammans lyckades de få upp kvinnan till stranden.

Efter det kom flera vuxna till undsättning och ringde 112 och ambulans kom till platsen.

– Vi var jättechockade och lite rädda och det var lite läskigt, säger Elvira Gille, till TT/Sydsvenskan.

Vännerna beskriver för TT att kvinnan hade blåa läppar och att de såg hennes ögonvitor. Men när hon kom upp ur vatten började hon blinka och kräkas upp lite vatten.

Efter det cyklade flickorna hem och berättade vad de varit med om. Sedan cyklade de tillbaka för att se hur det gått för den unga kvinnan. Där fick de höra att hon skulle klara sig.

Nu är flickorna något tagna men också stolta över sin bedrift.

– Folk har sagt ”åh, vad vi är stolta” och ”vad duktiga ni var, ni är verkligen hjältar”. Man känner sig jätteglad över att man räddat någons liv. Det är jättestort, säger Elvira Gille, till TT.

Den här typen av hjältemod ser man inte varje dag. De förtjänar alla hyllningar! Hoppas de får ett underbart sommarlov!