Elton Johns vackra hyllningslåt till prinsessan Diana får tårarna att rinna varje gång

Precis som vid många stora händelser kommer jag precis ihåg var jag befann mig när jag fick höra om prinsessan Dianas tragiska bilolycka i Paris den 31 augusti 1997. 

Världen sörjde den älskade prinsessan och hemma i Storbritannien begravdes hon den 6 september. Över 2000 människor fanns på plats på begravningen i Westminister Abbey i London och över 32 miljoner människor i Storbritannien följde den vackra cermonin, vilket gör den till ett av de mest TV-sedda händelser i landets historia.

Miljontals människor runt om i världen följde begravningen och längs Londons gator hade hundratusentals människor samlats för att hedra och sörja. Och på cermonin i Westminister Abbey skulle världsartisten Elton John sjunga den känslosamma låten ”Candle in the wind”, som från början var en hyllning till Marilyn Monroe. 

Men inför begravningen hade Elton tillsammans med sin textförfattare Bernie Thurpin skrivit om låten till Dianas ära, med titeln ”Goodbye England’s Rose”. Och när han sätter sig vid pianot och börjar sjunga på den nyskrivna texten är det omöjligt att hålla tårarna borta. 

Tänk att musik kan betyda och beröra så mycket. För mig har den här låten verkligen blivit en symbol för hur jag kommer ihåg Diana, som den fina, modiga och älskade person hon var. 

Det här får mina ögon att vattnas varje gång, en sådan otroligt vacker och värdig låt till en fantastiskt människas minne. Dela gärna det här med dina vänner så de också får se Elton Johns vackra uppträdande.