Emmas revansch mot mobbarna – fick stående ovationer när hon sken på catwalken

För Emma Örtlund var gymnasieåren hemska. På grund av sin intellektuella funktionsnedsättning och epilepsi så blev hon mobbad, och kallades saker som ”CP-unge”. Under vissa perioder mådde Emma så dåligt att hon stannade hemma från skolan, och av samma anledning missade hon sin skolbal.

Den jobbiga tiden fick dock ett slut, och Emma uppfyllde sin stora dröm om att bli fotomodell. Allt tack vare eldsjälen Per Johansson – Glada Hudik-teaterns grundare.

– Det roligaste och häftigaste för mig var när Emma fick gå ut i sin revanschklänning som hon aldrig fick ha på skolbalen, säger Per till TV4, efter Emmas framträdande på modeveckan i New York.

Funtionsnedsatta modeller gick modevisning

Allt började med att Emma skrev ett brev till Per, där hon bad om hjälp. Emma trodde att modellandet kunde vara hennes räddning från mobbarna, men Per menade att hon ska kunna vara sig själv.

Efter lite funderingar fick doc Per en idé om att starta ett projekt. Han skulle ge världen en modevisning världen aldrig skådat. En catwalk fylld av personer som strålar trots sina funktionshinder.

Emma tog revansch mot mobbarna

Tillsammans med Glada Hudik-gänget började Emma att öva inför sitt modellande, och när Per berättade att han fått in dem på modeveckan i New York hade Emmas dröm slagit in.

– Jag känner mig jättelycklig och jag känner mig fri. Och jag känner hur jag har vunnit över mobbarna, alla som har varit taskiga mot mig och det är helt magiskt.

Det här gör mig så varm i hjärtat. Dea gärna för att ge hopp åt andra som mår dåligt. Allt är möjligt.