En död efter brand i bostadshus

Ett bostadshus för flera familjer i Söderhamn brinner kraftigt, och räddningstjänsten arbetar för fullt med att släcka branden. Under släckningsarbetet har en person hittats avliden.

Runt 04.55 på fredagsmorgonen kom larmet om en brand i ett flerfamiljshus i Söderdala, Söderhamn. Branden eskalerade snabbt och spred sig längs hela den 40 meter långa byggnaden, som utgörs av flera lägenheter.

Totalbrand – hela huset i lågor

När räddningstjänst kom till platsen under fredagsmorgonen hade branden spridit sig så pass mycket att man klassade det som en totalbrand, vilket innebär att hela byggnaden förstörs av skadorna.

En person har hittats död under släckningsarbetet, och anhöriga är underrättade.

– Vi evakuerade omedelbart, men vi har en person som befann sig i en lägenhet avliden. Anhöriga är underrättade, säger Magnus Jansson Klarin på polisens ledningscentral i region Mitt till Dagens Nyheter.

Enligt Aftonbladets senaste rapporter arbetar räddningstjänsten just nu med att stoppa branden från att sprida sig till andra byggnader i området.

Brand i flerfamiljhus i Söderala strax utanför Söderhamn. En person har avlidit. Larmet kom vid 05.44 och övervåningen i hela huslängan står i lågor. Foto: DANIEL SJÖHOLM / TT

En person död i branden

Vad som startat branden är ännu okänt.

– Det är för tidigt att säga något om brandorsak, räddningstjänsten är fullt upptagen med att släcka branden och förhindra att den sprider sig till intilliggande byggnader, men man har inte fattat beslut om att evakuera fler bostäder, säger Magnus Jansson Klarin till Dagens Nyheter under fredagsmorgonen.

Släckningsarbetet i Söderdala, en ort i Söderhamns kommun i Hälsingland, pågår fortfarande.

Brand i flerfamiljhus i Söderala strax utanför Söderhamn. En person har avlidit. Larmet kom vid 05.44 och övervåningen i hela huslängan står i lågor. Foto: DANIEL SJÖHOLM

Texten uppdaterades 08.23, 11 september.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required