Erik, 35, tog sitt vrålåk till äldreboendet – för att bjuda pensionärerna på en raggartur

När 35-årige Erik Johansson glider omkring i sin röda Chevrolet får han många beundransvärda blickar. Den välpolerade lacken och inredningen sätter igång många nostalgiska känslor från 50-talet då den tillverkades. Därför tänkte Erik att han skulle bringa lite glädje hos några som verkligen skulle uppskatta det. Han satte sig därför i bilen och körde till närliggande äldreboende för att bjuda pensionärerna på en raggartur. 

Sedan Erik Johansson skaffade sin röda Chevrolet Impala från 1959 för ett år sedan har han tagit hand om den väl. Förutom att putsa lacken och byta hjul så har han gjort en inredning som andas häftigt sent 50-tal. 

När Erik var ute och gled omrking i bilen här om dagen fick han en idé. Eftersom att bilen är från 1959 tänkte han att den äldtre generationen säkert skulle få en hel del härliga minnen av att åka i en sådan bil. Därför svängde han förbi närliggande ålderdomshemmet Solhaga i Väckelsång för att bjuda pensionärerna på en åktur, det berättar P4 Kronoberg

Besöket visade sig bli en succé, då de boende stod i kö för att få åka med. Bland annat en man vid namn Roine Castinius som berättar att han haft en liknande bil i sin ungdom, och gärna skulle åka med Eri fler gånger.

– Det har pratats väldigt mycket på hemmet om detta. Det var ingen stor grej för mig, det var bara roligt när man fick se hur glada de blev.

Vilket fint initiativ av 35-årige Erik som gjorde pensionärernas dag.  Dela gärna för att hylla hans gest.