Eriks hårda kritik mot polischefen: ”Jag kan se mig själv i spegeln”

I ett debattinlägg på Expressen levererar polisen Erik Hägglund hård kritik mot rikspolischef Dan Eliasson.

Bakgrunden handlar om Agneta Kumlin, lokalpolisområdeschef för Norra Västmanland, som gick ut i medierna och berättade om sin oro för den pågående krisen inom polisen.

Men hon hamnade direkt i blåsvädret.

Agneta Kumlin gjorde alltså det som förväntades av henne som chef och försatte sig själv i en obekväm situation: Hon tog sig an problemet även fast risken för repressalier och utfrysning var uppenbar. Men att konsekvensen av detta skulle innebära hot om livet och att hon skulle bli belagd med yppandeförbud kunde ingen förvänta sig, skriver polisen Erik Hägglund, polisinspektör, i Expressen.

Nu vill Hägglund att händelsen måste utredas och tas på allvar. Och han vill att Agneta Kumlin ska få en ursäkt från polisledning, då hon bara har tagit upp problem och försökt göra skillnad.

I skrivande stund är det dessutom för mig helt obegripligt att varken Dan Eliasson eller Carin Götblad har varit i kontakt med Agneta Kumlin och frågat hur hon mår. Jag skriver detta på eget bevåg, jag trodde inte att detta var behövligt att just behöva yttra mig i riksmedia, men nu kan jag i alla fall titta mig själv i spegeln, skriver Erik Hägglund i Expressen.

Publicerad av Stoppa Brotten