Ewa Westlings omställning i relationen – med prinsessan Estelle och prins Oscar

Möjligheterna att träffas förändras – även för kungafamiljen.

Nu ser det ut som att prinsessan Estelle och prins Oscars relation till farmor och farfar tagit en vändning, skriver Hänt.

En man av folket som klev rakt in i kungahuset – och vann svenska folkets hjärtan.

Kärlekssagan om när prins Daniel och kronprinsessan Victoria vann varandras hjärtan är lika omskriven som den är vacker. Han var Ockelbosonen som ägde ett gym – hon Sveriges blivande drottning.

Victoria behövde en personlig tränare och då rekommenderades en viss Daniel Westling av lillasyster prinsessan Madeleine. De inledde en relation relation som blev offentlig sommaren 2002 i samband med en fest.

Den 24 februari 2009 tillkännagavs förlovningen mellan paret – och Sverige började ladda för kunglig bröllopsyra!

Foto: Holger Motzkau/Wikimedia commons

Den 19 juni 2010 skrev släkten Westling för evigt in sig i de svenska historieböckerna – då Daniel äktade sin älskade kronprinsessan Victoria. I direktsänd tv kunde svenska folket se hur de bytte ringar i Storkyrkan i Stockholm.

”Victoria, störst av allt är kärleken”, sade prinsen i ett bejublat tal till sin fru under bröllopsfestligheterna.

Bara ett år innan vigseln tvingades prinsen till operation, då hans far Olle Westling donerade en njure till sonen.

Och föräldrarna har förstås alltid spelat en viktig roll i prinsens liv.

STOCKHOLM 2017-07-14 Fru Ewa Westling vid mottagningen på Logården med anledning av kronprinsessan Victorias 40-årsdag fredagen den 14 juli 2017. Foto: Christine Olsson / TT

Olle och Ewa Westling bor i Ockelbo där de fortfarande trivs bra. Han var socionom och kommunaltjänsteman till yrket och hon var posttjänsteman.

Nu njuter de av livet som pensionärer – och förstås av tiden med familj och barnbarn.

Men dessa coronatider ställer förstås till det. Paret Westling, som båda är 75 år fyllda, är i riskgrupp och nu svarar hovet på hur de håller kontakten med barnbarnen, prinsessan Estelle och prins Oscar som bor med familjen i Stockholm.

Genom åren har kronprinsessfamiljen annars gärna tillbringat tid med prins Daniels föräldrar i Ockelbo.

STOCKHOLM 2016-05-27 Prinsessan Estelle kramar om Ewa Westling bakom kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia under prins Oscars dop i slottskyrkan på Stockholms slott på fredagen. Foto Jonas Ekströmer / TT

– Det är ju en restriktion gällande de personer som är över 70 plus som håller sig mer eller mindre isolerade. Så säkerligen så håller de kontakten på annat sätt än att träffas fysiskt, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Möjligheterna att träffas ser därmed ut att begränsas, precis som för alla andra i samhället.

– Det är inga uppgifter som jag har men hovet och därmed kronprinsessfamiljen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Thorgren. 

https://business.facebook.com/ViSomAlskarKungafamiljen/photos/a.922011631169876/1847360308634999/?type=3&theater

Dela gärna vidare för att hylla denna fina familj!