Examensglädjen: Greta Thunberg har gått ut grundskolan – här är hennes hyllning till lärarna

Hon har hyllats av både Påven, Dalai Lama och Arnold Schwarznegger, men kändisar i all ära. Få saker slår stoltheten och lättnaden över att ha klarat sig igenom skolan. Igår tog 16-åriga Greta Thunberg examen från högstadiet, vilket betyder att hon är klar med grundskolan och redo för fler möjligheter.

På Instagram tackar hon idag sina lärare.

16-åriga Greta Thunbergs sista år i grundskolan såg inte ut som en vanlig tonårings. Förutom att hon rest land och rike runt för att tala och hålla i klimatdemonstrationer så har hon bjudits in till att träffa påven och andra inflytelserika personer. Hon har också blivit utsedd till Årets kvinna 2019, vilket gett stor uppmärksamhet från media.

Men man får inte glömma att Greta Thunberg fortfarande är en svensk tonåring från en Stockholms-förort. Idag gläds Greta åt att ha tagit examen från grundskolan, vilket hon visar med en bild på henne och skolkamraterna på Instagram. Såhär skriver hon:

”Tack alla elever, lärare och personal på Kringlaskolan i Södertälje! Jag önskar att alla barn hade möjlighet att gå i en sådan bra skola som jag. Jag kommer att sakna er alla. Extra tack till Sirkka, Magnus och min mentor Anna Karin! @kringlaskolan@sirkkapersson

 

Nu önskar vi Greta grattis till examen från grundskolan. Skriva gärna dina grattishälsningar i kommentarsfältet på Facebook.