Experten om Sarahs guldinsats: ”Hon gör ett helt perfekt lopp”

Det kunde inte ha slutat bättre. Första OS-medaljen i karriären, Sveriges första guld i Rio – och nytt världsrekord på tiden 55,48.

Efter nattens stora uppvisning på 100 meter fjärilsim öser svenska folket lovord över Sarah Sjöström – och en som stämmer in i hyllningskören är SVT:s expert Lars Frölander.

 

Sarah Sjöström fullkomligt krossade allt motstånd i OS-finalen på 100 meter fjärilsim, som avgjordes natten mot måndagen svensk tid. Redan vid vändningen hade svenskan kopplat greppet i tätstriden och i mål var marginalen 97 hundradelar ner till tvåan Penny Oleksiak.

Den nya världsrekordtiden, som gav Sarah Sjöström sitt efterlängtade OS-guld, lyder 55,48.

– Otrolig prestation att kunna göra i en final och med den pressen hon har haft på sig. Hon gör ett helt perfekt lopp, säger experten Lars Frölander till SVT.

Under sin aktiva karriär tog simmaren Lars Frölander tre OS-medaljer och satte tre världsrekord. Men han menar att en viss 22-åring redan är större.

– Sarah är den absolut största simmaren vi haft genom alla tider. Och vi kommer att få se henne i ett antal OS till, säger han till SVT.

Fler OS att se fram emot alltså – men det finns också fler medaljchanser att tala om i de pågående olympiska spelen. Sarah Sjöström har 50, 100 och 200 meter frisim kvar på programmet innan hon kan blicka tillbaka på ett redan historiskt OS. 

Gilla gärna om du också vill gratulera Super-Sarah till OS-guldet!

Bildkälla utvald bild: Bildbyrån