Extremhettan – här kan det bli 33 grader på midsommar: ”Rekord”

Midsommarhelgen bjuder på rekordvärme på flera håll i landet.

Nu menar Per Holmberg, meteorolog på väderinstitutet Storm, att det till och med kan bli 33 grader varmt på sina håll, rapporterar Expressen.

Få helger är vi så nyfikna på vädret som under midsommarhelgen.

Vanligtvis brukar vi nås av regnprognoser och kyligare väder men i år ser det ut att bli ett väder utöver det vanliga.

Så blir vädret på midsommar

Enligt Per Holmberg, meteorolog på väderinstitutet Storm, bjuder de närmsta dagarna på ett ostadigt väder med lättare regn, framförallt i Norrland.

Men lagom till midsommar stabiliseras vädret och ett högtryck med sydliga vindar drar in över landet.

– Det blir riktigt varm framför allt i Götaland och östra Svealand, även delvis i södra Norrland som kommer få högsommartemperaturer, säger Per Holmberg, meteorolog på väderinstitutet Storm till Expressen.

Lokala skurar i Norrland

I Norrbottensfjället kan det komma en lokal regnskur och i mellersta Norrland kommer det vara något svalare luft, men trots det kan det bli temperaturer på uppåt 25 grader.

Rekordvarmt på midsommar

I östra Svealand och upp mot Gävleområdet ser det ut att bli allra varmast med temperaturer på omkring 30 grader på midsommarafton. 

– Högtrycket ser ut att hålla i sig under helgen och det kan bli ännu varmare på söndagen. Även i början på nästa vecka blir det varmt, men då kommer också lite mer skurar som drar in västerifrån med åska, säger Per Holmberg. 

Enligt Per Holmberg är det ovanligt med så höga temperaturer under midsommar.

– Det kan bli uppåt 32-33 grader och då är det rekord för olika väderstationer, säger Per Holmberg, meteorolog på väderinstitutet Storm.