Falsk skolskjuts misstänks ha försökt locka iväg barn – nu varnas föräldrar: ”Ledsen och upprörd”

En falsk skolskjuts misstänks ha försökt locka med sig barn i Grums kommun.

Nu varnas föräldrar.

– Man blir oerhört bestört när sådant här händer, säger Thomas Nilsson, barn- och utbildningschef i Grums kommun, till Sveriges Radio.

Det var på tisdagsmorgonen som händelsen utspelade sig i Åshammar i värmländska Grums kommun.

En elev i årskurs fyra ska då ha stått vid en busshållplats och väntat på bussen, när en bil ska ha svängt in till vägkanten.

Föraren i bilen ska sedan ha försökt locka med sig barnet in i bilen, genom att utge sig för att vara en skolskjuts.

– Då sa den här personen i bilen att han var taxichaufför och frågade om eleven ville åka med till Karlstad. Som tur var så var det en vårdnadshavare som såg den här händelsen och ropade på barnet. Då hoppade mannen in i bilen och åkte därifrån, säger Thomas Nilsson, barn- och utbildningschef i Grums kommun, till Sveriges Radio.

skolskjuts
Foto: Janerik Henriksson / TT

Polisanmält händelsen

Efter att vårdnadshavare reagerat på händelsen, ska föraren i bilen alltså ha flytt platsen.

Händelsen har nu polisanmälts.

Skolorna i området har pratat med eleverna och skolledningen har dessutom skickat ut ett meddelande till vårdnadshavare, som uppmanas att hålla uppsikt och prata med sina barn.

Även på Grums kommuns hemsida har man slagit larm om händelsen och gått ut med en varning till alla föräldrar och skolbarn.

– Man blir ju oerhört ledsen, upprörd och besviken på hur människor beter sig, säger Thomas Nilsson till Sveriges Radio.

Dela gärna för att informera alla där ute.

polis
Foto: TT
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);