Familjer utsatta för fräck semesterkupp – nu varnar polisen efter flera bedrägerier: ”Dubbelkolla”

Flera personer som trodde att de hyrt ett semesterboende på Gotland under sommaren uppger nu att de har blivit lurade, rapporterar P4 Gotland.

Nu börjar semesterfirandet för de allra flesta och flera har sedan tidigt i våras drömt om hur de ska njuta på annan ort.

Gotland är ett hett resmål under sommarmånaderna och flera åker dit för att uppleva den fantastiska ön.

Men nu uppger flera personer att det hus som de tror sig ha hyrt under sommaren inte finns och att de har blivit lurade.

I en lokal grupp för uthyrning av bostäder på Gotland samlas vittnesmålen från ledsna familjer en efter en.

”Semesterkassan som försvann”

En familj som drabbats av bedragaren är Alexander Pettersson och Jenny Lind som tänkt åka på semester med deras två barn.

– Kvinnan som hyrt ut huset hade hört av sig och sagt att hon hade corona så jag slutade svara efter det. Hon har inte betalat tillbaka någon handpenning eller någonting, säger Alexander till P4 Gotland och fortsätter:

– Det kom fram att hon hade dubbelbokat jättemånga. Vecka 29 tror jag det var sex stycken som hade bokat samma.

Foto: Shutterstock/TT

Familjen har sammanlagt lagt ut 7000 kronor för semestern på Gotland, pengar som de nu inte vet om de kommer få tillbaka.

– Väldigt tråkigt när man har småbarn och sådär. 700 kronor är ganska mycket pengar. Det är semesterkassan som gick åt”, säger han till P4 Gotland.

Och flera familjer vittnar om sargade semesterdrömmar på Facebook.

”Hej! Efter inlägget om bedragare har jag och mina vänner insett att vi också blivit lurade.. vi söker därför nu ett boende under vecka 29 för fyra personer, Finns det någon som hyr ut med kort varsel?”, skriver en person.

”Inte förränns på eftermiddagen när jag ser alla inlägg fattar jag att vi blivit lurade.Nu sitter vi här med båt som går imorgon och inget boende. 2 vuxna 3 barn och hund.Vi är så ledsna. 2 dagar innan årets semestertripp får man denna smäll”, skriver en annan.

Polisens uppmaning: ”Dubbelkolla”

Enligt Per Bäckström, förundersökningsledare på Gotland, meddelar att de har fått in ett antal anmälningar om bedrägeri på Gotland.

– Vi har fått in ett antal anmälningar även till fastlandet så just nu vet jag faktiskt inte hur många anmälningar det är, men det är ett antal, säger Per Bäckström till Newsner.

Nu uppmanar han alla semesterfirare att dubbelkolla innan man bokar ett boende så att uthyraren och huset faktiskt finns.

– Dubbelkolla alltid så att pengarna inte bara försvinner iväg. Swisha aldrig i förväg, säger han.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required