Felicia tröttnade på alla som hånar undersköterskor. Nu sprids hennes arga inlägg på Facebook.

Felicia Hedlund, 19, från Timrå har jobbat som undersköterska i två år. Nu har hon tröttnat på att många tror att hennes jobb bara går ut på att torka bajs. Här är hennes arga Facebook-inlägg som sprids som en löpeld.

”Jag är hellre arbetslös än att vara undersköterska, tänk att torka bajs hela dagarna. Jag är död innan jag gör det frivilligt.”

Det var den kommentaren som Felicia hörde och som fick henne att skriva Facebook-inlägget. Dessutom berättar hon att hon ofta hör från vänner och folk som inte har någon koll att jobbet som undersköterska är skitigt och tungt.
– Det framställs som ett skitjobb, men det stämmer inte, säger Felicia till Aftonbladet.

I Facebook-inlägget skriver hon bland annat:
”Jag är förbannat trött på att höra det här och jag önskar att den här människan kunde läsa det här. Jag har i mina ögon ett bland världens mysigaste och mest hedersfyllda jobb. Jag har hand om äldre människors sista tid i livet”.

Felicia säger på att hon är less på att jobbet som undersköterska framställs som ett skitjobb.
– Folk har en negativ syn på yrket, det framställs som ett skitjobb. Det är fel delar som belyses, istället för det fina. Det är mycket som är fint, säger Felicia till Aftonbladet.

Hon berättar vidare att hon tror att många har fel bild av yrket och därför inte utbildar sig till undersköterska.

Hennes inlägg har fått stor spridning på kort tid. I skrivande stund har inlägget uppemot 5000 delningar. Många undersköterskor har hört av sig till Felicia och tackat henne.

Här kan du läsa hela hennes Facebook-inlägg:

Idag hörde jag nåt som jag får höra allt för ofta. 2 personer stod bakom mig och pratade högt och tydligt om jobb och…

Posted by Felicia Hedlund on Wednesday, October 21, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.