De mystiska ringarna som förbryllade världen.

Det var i början av april som en mystisk svart ring syntes på himlen i Kazakstan. Nu har en liknande ring synst på himlen i Storbritannien och utanför Buenos Aires i Argentina. Men ingen kunde förklara var de mystiska ringarna kommer ifrån. UPPDATERING: Nu hävdar Clas Svahn, DN-journalist och internationell samordnare i Riksorganisationen UFO-Sverige, att han har svaret. Han skriver att de svarta ringarna bildas av utsläpp från fabriksskorstenar.    

Först syntes den svarta ringen på himlen över staden Shortandy i Kazakstan.
Eerie lyckades fånga fenomenet på kamera och lade upp videon på Youtube. Kommentarerna och spekuleringarna om vad det var som syntes på himlen började flöda på en gång, skriver Daily Mail.

Foto: Youtube.

1

– Det var som ett svart moln. Vi såg det runt 16.00-tiden den 3 april. Sedan försvann det som rök, men det var helt luktfritt, berättar Oleg Menshikov, enligt Daily Mail.

I mitten av april syntes ett liknande fenomen på himlen i Warwick i Storbritannien. Då var det en 16-årig flicka och hennes mamma som upptäckte den svarta ringen på himlen när de spelde tennis. Efter tre minuter försvann ringen, skriver El Universal.
Och nu i början av veckan syntes en liknande svart ring på himlen utanför Buenos Aires i Argentina. Massvis med människor stannade till när de såg det mystiska fenoment och började ta bilder, skriver Clarín.

”Ingen vet vad det är”, skriver Twitteranvändaren Tef.

”I dag i Tigre syntes detta på himlen?”, skriver Mile på Twitter.

Stora tidningar som Daily Mail, Calrín och El Universal i Mexiko skrev om de svarta ringarna, men det var ingen som säkert kunde förklara var ringarna kom ifrån. Många misstänkte att det handlade om något utomjordiskt föremål medan andra trodde att det var något typ av rökmoln.
Den ryske fysikprofessorn Andrey Solodovnik tror inte att den svarta ringen, som uppskattas vara 100 meter i diametern, och syntes i Kazakstan var något utomjordiskt föremål. Han tror att det skulle kunna röra sig om en rökring som bildats av rök från närliggande fabriker.
Andrey Solodovnik får medhåll av Clas Svahn, DN-journalist och internationell samordnare i Riksorganisationen UFO-Sverige som har undersökt ovanliga fenomen och händelser sedan 41 år. Han har bland annat undersökt liknande ringar i Sverige och skriver på DN.se att ”eftersom jag själv har undersökt liknande rökringar i Sverige vet jag av erfarenhet att de bildas av just utsläpp från fabriksskorstenar”. Han skriver att de även kan bildas av en explosion. Så hände det exempelvis i Svalöv den 22 juli 2004 när en familj såg en svart ring på himlen.


Här kan du se videon på den svarta ringen som syntes på himlen i Kazakstan:

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.