Fick 1 000 bistick och dumpades av ägarna – allt han ville var att bli älskad

Pitbullhundar har ett dåligt rykte och många människor tror att de föds aggressiva bara för att de är pitbulls.

Men hunden Stinger är verkligen ett bevis på att det INTE är så. Hans ägare gjorde alla fel när de tog hand om honom, och ändå är han den snällaste hund man kan tänka sig.

Hans historia har en sorglig början, men läs vidare till slutet så lovar jag att du kommer bli varm i hjärtat igen!

Det här är Stinger. På bilden nedan vilar han hos veterinären efter att ha fått hundratals bistick i sin lilla kropp. Han har även övergivits av sina ägare som inte längre vill veta av honom.

© Facebook/Luvnpupz

Bilden togs i september förra året och den lilla vovvens historia har berört tusentals människor sedan dess. Stingers ägare hade gjort allt fel när de tog hand om honom. Det enda rätta de gjorde var faktiskt att överge honom på veterinärkliniken – så han fick en chans till ett riktigt och kärleksfullt hem.

Stinger var bara 10 månader gammal när han var ute och lekte i gräset en dag i september. På något sätt lyckades han komma åt ett bo med bin och fick runt 1 000 stick över hela kroppen. Det var så kallade ”ground bees” som finns i Nordamerika och ser ut som våra vanliga svenska bin, men bygger bo i jorden precis som jordgetingar.

© Facebook/Luvnpupz

Stingers kropp blev alldeles röd av alla stick och ägarna tog honom till veterinären. Det var sista gången Stinger såg dem.

När veterinären senare försökte kontakta ägarna igen svarade de inte i telefonen, och personalen på kliniken förstod att de inte tänkte hämta tillbaka honom.

Så de ringde till djurorganisationen LuvnPupz i Michigan och bad dem ta hand om Stinger istället. Det var nu hans liv vände till det bättre. Carri Shipaila från LuvnPupz åkte genast till kliniken för att hjälpa Stinger. Hon tog sedan med honom till sin egna veterinär för vidare undersökning och gjorde en fasansfull upptäckt.

Förutom alla bisticken som hade orsakat en allergisk reaktion så hade Stinger även en allvarlig hudsjukdom – ett tydligt tecken på vanvård hos tidigare ägaren. Han var även döv på båda öronen.

Trots att Stinger måste ha haft väldigt ont ville han inget hellre än att krama Carri och vila i hennes knä. Han var oerhört snäll och kärleksfull. 

© Facebook/Luvnpupz

Sakta men säkert återhämtade sig Stinger från biattacken. Även om hans öde på ett sätt är unikt så är han långt ifrån ensam. LuvnPupz räddar massor med hundar i Michigan som behöver hjälp, och ser sedan till att de får nya hem. Men Stinger var speciell. 

Istället för att adoptera bort honom bestämde LuvnPupz att han skulle få ett permanent hem hos dem, hemma hos en i personalen som kan hjälpa honom med allt han behöver. Vanvården han utsattes för som valp har resulterat i att han behöver medicinering resten av livet.

© Facebook/Luvnpupz

Idag mår Stinger bättre än någonsin. Han har ett kärleksfullt hem och får lära sig lite teckenspråk så han kan förstå sina ägare trots att han är döv. Titta bara på bilden nedan, har du sett en gladare hund? 

© Facebook/Luvnpupz

Jag är så glad att det gick bra för Stinger till slut! Det måste gjort så oerhört ont att bli stucken av bin så många gånger. Lycka till nu lilla Stinger!

Dela gärna den här kämpens historia vidare om du också blev berörd.

Djurbibeln står på djurens sida.