Generösa gesten: Ingvar Kamprads stiftelse skänker miljoner till äldre – i coronakrisen

Familjen kamprads stiftelse skänker tio miljoner kronor till Smålands äldre. Pengarna ska gå till att förbättra äldres tillvaro under coronakrisen.

Rapporteringen domineras just nu av coronaviruset och dess negativa effekter. Men krisen tar även fram det goda i människor.

Ett exempel på det är familjen Kamprads stiftelse som nu skänker tio miljoner kronor till de äldre i Småland, vilket Smålandsposten var först med att berätta.

– Hade Ingvar Kamprad levt hade han ställt frågan till oss vad vi kunde göra för de äldre. Det gjorde att vi var tvungna att hitta några vägar, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot i Familjen Kamprads stiftelse, till Smålandsposten.  

Pengarna ska fördelas på 33 Småländska kommuner och syftar till att göra tillvaron för de äldre lite bättre och minska isoleringen under coronakrisen.

– Nu när de äldre inte får träffa någon är det extra viktigt att det här fungerar. Finns det personal som kan trycka på rätt knappar kan de äldre prata med både barn och barnbarn. Men pengarna kan också användas till att förstärka med personal, säger Lena Fritzén till Smålandsposten. 

Stiftelsen bildades på initiativ av familjen Kamprad donationer från Ingvar Kamprad, Inter Ikea Group och Ikano.

Det är beundransvärt att göra vad man kan för att underlätta för andra. Och just nu är det viktigare än någonsin, speciellt när det gäller våra äldre.

Dela gärna vidare om du också hoppas att den här trenden fortsätter.