FIRANDE: Carola fyller 53 år i dag – här är fem klockrena tillfällen hon visar varför hon är så älskad

Carola, vår alldeles egna Schlagerdrottning fyller i dag 53 år. Som 16 åring blev hon upptäckt och fick tävla för Sverige i Eurovision song contest 1983.

Men mycket har hänt sedan dess.

Newsner listar fem tillfällen då vår älskade schlagerdrottning verkligen berört oss och gjort hela Sverige stolta.

Carola. Det finns så mycket hon har gjort och så mycket man kan beskriva henne med.

Hon är verkligen artisten med Det. Hon har rösten, utstrålningen och ett stort hjärta.

Att ha varit så ung som 16 år när hon fick representera Sverige i Eurovision song contest med legendariska ”Främling”, kan nog ingen av oss förstå hur detta måste ha varit.

Men att ta sig an den stora utmaningen och briljera är precis det som Carola fortsatt att göra genom sin karriär.

Newsner har listat fem tillfällen då vår Schlagerdrottning har fullkomligt blåst folk av stolen.

När hon tog hem en tredjeplats i Eurovision 1983.

Det är svårt att inte få gåshud när man ser en sådan talang redan vid 16 års ålder blomma ut på detta sättet. Hon gjorde oss så stolta som representerade vårt fina land med en lika fin talang som håller toner likt ingen annan. Se klippet här nedan!

När hon återvände till Eurovision 1991 och tog hem hela kalaset.

Wow säger jag bara! Oerhört roligt att låten inte översattes utan den helt briljanta schlagern och koreografin tog hem vinsten ändå i Eurovision med svensk text. Det har gått nästan tio år sedan ”Främling” men man ser klart hur Carola har utvecklats enormt under denna tid. Se nedan klippet och njut!

När hon kom in på Melodifestivalen 2000 med en tröja där det stod ”Ledig”

Efter ett uppmärksammat äktenskap med Runar Sögaard, hade Carola skickat in en skilsmässoansökan med dåvarande maken bara en kort tid innan Mello. Men hon ville visa att äktenskapet numera var slut och att hon var precis som tröjan visade numera singel.

När hon sjöng tillsammans med Andrea Bocelli

Det är som programledaren Rikard Olsson beskriver det i ”Bingolotto”, det kan inte gå fel när så två stora röster möts. Och nej det gör det verkligen inte. De två superstjärnorna bjuder på skönsång så att gåshuden är inte alltför långt borta när de river av ”Because we believe”.

När hon fortsätter att briljera trots textfel

En riktig stjärna kör på vidare trots att några textrader blir fel. Och det visar verkligen Carola när hon sjunger tillsammans med världsstjärnan Ronan Keating ”No matter what”. Hon gör det så bra att ingen märker det förrän efteråt. Vilket proffs!

Stort grattis på din födelsedag underbara Carola! Hoppas att du får en helt fantastisk dag, det förtjänar du!