Flicka med Downs syndrom mobbas under match – då kliver tonårskille av planen och sätter idioten på plats

Medan många minns högstadiet som en rolig tid så finns det andra som ser tillbaka på åren med fasa. För tonåringar finns det inget viktigare än vänner och status. Utanförskap och mobbning kan skapa ärr för resten av livet. 

Just därför blev jag djupt berörd av den här händelsen, som ägde rum på Lincoln Middle School i amerikanska Wisconsin.

14-åriga Desiree Andrews ser sig själv som en helt vanlig tonårstjej, som har samma intressen och drömmar som andra tjejer i hennes ålder. 

Många i hennes omgivning ser henne dessvärre inte med samma ögon, då Desiree har Downs syndrom. 

Överlycklig av att få vara cheerleader

Foto: YouTube/TMJ4 News

När Desiree fick chans att vara en del av skolans cheerleadinglag var det en dröm som gick i uppfyllelse. Ända sedan Desiree såg serien Glee för första gången hade hon önskat att få vara del av en sådan gemenskap, så när det väl hände kändes allt banbrytande. 

Att vara med på träningarna med de populära tjejerna gav Desiree bättre självkänsla. Dessvärre fanns det några som snabbt skulle försöka bryta ner den, för att hon var annorlunda. 

Pekade och skrattade

Det var under en basketmatch på skolan som några ungdomar i publiken började peka på Desiree och skratta. Så småningom spred sig skrattvågen, och fler hakade på mobbarnas hån mot flickan med Downs syndrom. 

Desiree gjorde sitt bästa för att ignorera dem, men inners inne sved det att bli skrattad åt.

Det var då som något fantastiskt hände. En av killarna på basketplanen – Chase Vasquez, såg vad som hände och vägrade låta det fortsätta. 

Tonårskillarna kokade av ilska

Tillsammans med lagkamraterna Scooter Terrien och Miles Rodriguez tog de pausade de matchen och tog tränaren åt sidan.

”Vi var arga. Vi gillade inte det vi såg. Vi bad vår sportchef att prata med folk och säga åt dem att inte göra narr av henne, säger Rodriguez.

”När jag hörde att de pratade om henne gjorde det mig arg”, sa Rodriguez i en intervju med TMJ4. 

Foto: YouTube/TMJ4 News

Han fortsätter: 

”Ett par av oss gick dit och sa, ‘kan ni bara sluta. Det är inte rätt’”.

Att skolans populära basketstjärnor visade att de vägrade acceptera mobbning hade effekt. Sedan dess vågar ingen göra narr av Desiree, och om de gör det får de med basketkillarna att göra.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required