Flyktingarna hyllar Sverige efter missförståndet på bussen i Sundsvall.

I helgen körde Migrationsverket en buss med 25 flyktingar från Skåne till Sundsvall. När bussen kom fram vägrade flyktingarna att hoppa av. Men det hela var ett missförstånd och nu hyllar flyktingarna Sverige.

När flyktingarna klev på Migrationsverkets buss i Skåne hade de fått höra att de inte skulle åka så långt. Men bussen körde i många timmar. Flyktingarna skulle placeras i ett gammalt fängelse i Viskan och på ett annat tillfälligt boende på Åstön, skriver Aftonbladet.

När bussen kom fram till Sundsvall vägrade flyktingarna att hoppa av. Flyktingarna spenderade hela natten vid centralstationen i Sundsvall och efter det valde de flesta att bli skjutsade till boendena. Det rapporterades att flyktingarna inte ville bo på de två tillfälliga asylboenden i Viskan och Åstön utanför Sundsvall, skriver Aftonbladet.

Nu är flyktingarna ångerfulla och vill visa sin tacksamhet till svenska folket. Många av flyktingarna, som Sundvalls Tidning pratat med när de besökte boendet i Viskan, säger att de var besvikna på grund av missförstånd och olika besked från Migrationsverket.
– De sa att vi bara skulle vara på bussen i en timme och fyrtio minuter. När timmarna sedan gick började vi bli riktigt oroliga. Efter 15 timmar skulle vi plötsligt kliva av mitt ute i skogen, säger en av flyktingarna till Sundsvalls Tidning.

Många av de andra berättar liknade historier. De fick bara veta att de skulle köras till ett asylboende norrut i max ett par timmar. De säger att busschauffören vägrade att säga vilken som var slutdestinationen.

Många av de som tidningen pratat med är ledsna över att det verkat som att de varit kräsna. De vill be om ursäkt till alla svenskar för att de uppfattades som otacksamma.
– Vi vill be det svenska folket så hemskt mycket om ursäkt, säger de till ST.
De som har intervjuats hyllar Sverige och säger att det är ett fantastiskt land.
– Det är jättevackert här och Sverige är ett fantastiskt bra land. Vi är mycket tacksamma mot svenska folket och den svenska staten, säger en av dem till ST.

Migrationsverket säger att de inte vet varför flyktingarna inte fick korrekt information. De säger att läget är ansträngt och att det speciellt under helgerna kan vara så att slutdestinationen inte ens är färdig när bussen åker iväg.

TV+TEXT: Flyktingarna som vägrade kliva av bussen ger nu sin sida av händelsen: ”Vi vill be svenska folket om ursäkt”

Posted by Sundsvalls Tidning – ST.nu on Monday, November 9, 2015

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.