Folk kastade stenar mot blåjuspersonal vid brottsplats – nu ryter polisen ifrån

Efter skottlossning mot familjehus har polisen utökat antalet patruller i de drabbade områdena.

Då har folk kastat sten mot poliserna vilket gör att de nu ryter ifrån.

Områdespolisen var ute för att se att allt var lugnt och säkert för de boende i Nyköping.

Skottlossning mot flerfamiljshus

Detta efter att en skottlossning skedde mot ett flerfamiljshus i Brandkärr i Nyköping. Enligt Aftonbladet skriver Södermanlands nyheter att polisen har satt in extra styrkor för att säkra av området efter skottlossning.

Då kastade folk stenar

Men som tack för den tryggheten har folk kastat sten mot polisen och deras bilar. En av rutorna på en polisbil krossades, men ingen polis ska ha skadats. Nu ryter polisen ifrån mot stenkastarnas beteende i ett inlägg på Facebook.

”Oavsett om man blir provocerad eller inte vill ha polisen närvarande kastar man aldrig någonsin stenar. Aldrig. Vi blåljuspersonal är människor och vill precis som ni andra komma hem efter arbetspasset”, skriver polisen i inlägget.

Polisen är där för vår säkerhet

Polisen finns till för oss för att vi ska kunna vara trygga och säkra i samhället. De finns till för att ta hand om alla som begår brott av olika slag. Trots stenkastningen meddelar polisen att de kommer att fortsätta vara närvarande.

”Vi kommer att ha ökad närvaro och finnas där för de medborgare som vill att vi ska vara där”, skriver de i Facebookinlägget.

Stenkastning mot blåljuspersonal i Brandkärr. Vid ingripande under förra veckan har stenkastning förekommit vid…

Posted by Polisen Nyköping on Tuesday, 20 August 2019

Så här får det bara inte gå till mot våra poliser i svenska samhället. Sprid detta vidare och låta de veta att de gör ett fantastiskt jobb där ute! Nu stöttar vi våra poliser!