Folk struntade i räddningstjänstens avspärrningar – nu ryter polisen Daniel ifrån: ”Att vara egoist kan kosta liv”

Det händer om och om igen att människor tar sig fram till olyckor. Inte för att hjälpa räddningstjänsten och underlätta i deras arbete utan för att fotografera eller av ren nyfikenhet vill se olyckan på nära håll.

Nu har polisen Daniel fått nog.

”Nattens ärenden har varit många – bland annat misshandel, bilbränder och en trafikolycka”, så börjar ett Facebookinlägg på Polisen i Botkyrkas Facebooksida från i torsdags.

Inlägget är författat av polisen Daniel som efter torsdagens pass fått nog av hur människor beter sig vid en olycka.

”Kallade in en extra bil”

Vid nattens bilbränder gick förbipasserande så nära elden att det var farligt för deras egen hälsa och trots att räddningstjänsten gång på gång bad människor att backa från platsen var det få som lyssnade.

Foto: Facebook/ Shutterstock

Ett tag var det så illa att de fick kalla dit en extra polisbil för att mota bort folk.

”Den gemensamma nämnaren är folks nyfikenhet och oförmåga att lyssna. På branden är personer framme så nära in på branden att det är farligt för dem själva. Samt att det stör räddningstjänsten i deras arbete”, skriver Daniel i inlägget.

”Kan kosta liv”

Daniel beskriver också torsdagens trafikolycka som polisen åkte på. Olyckan skedde på E4/E20 och var mitt i morgonrusningen. Men trots att körfältet blev kryssat och trots att det är ett brott att trotsa den trafikförordningen var det flera personer som valde att köra i räddningsgatan för att spara några sekunder.

”Det är människoliv vi försöker att rädda eller hindra från att bli skadade. Att vara egoist i detta läge kan kosta annan eller dig själv livet”, skriver Daniel i inlägget och fortsätter:

”Tänk istället efter och fundera på syftet med avspärrningen eller det kryssade körfältet. Vi gör det inte för att se till att du blir sen till jobbet eller för att förstöra för dig.

Vi gör det för andra människors liv – så väl blåljuspersonal som gemene man.”

Nattens ärenden har varit många – bland annat misshandel, bilbränder och en trafikolycka. Den gemensamma nämnaren är…

Gepostet von Polisen Botkyrka am Donnerstag, 25. Juni 2020

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required