Folket har sagt sitt: Här är årets svenska sommarstad.

Inget går upp mot en härlig svensk sommar med bad, sol och lata dagar i sällskap av släkt och vänner. Men vart i vårt avlånga land föredrar vi egentligen allra mest att spendera semestern? Nu har svenska folket sagt sitt – och för andra året i rad är det Kalmar som har utsetts till årets sommarstad.  

Ett bad vid Kalmarsundsbadet, en shoppingrunda längs de medeltida kullerstensgatorna i stadskärnan eller kanske en svalkande dryck vid Larmtorget. Utbudet i Kalmar lockar mängder med turister varje sommar – och att östkustpärlan är populär bland svenskarna går det inte att ta miste på.

Varje år håller jämförelsesajten Reseguiden en omröstning kring vilken som är årets sommarstad – och när 37 000 svenskar sa sitt för den här gången så var det alltså Kalmar som kammade hem topplaceringen.

”Kalmar är en mycket värdig vinnare, en härlig sommarstad som lyckats att engagera alla som älskar staden”, skriver Reseguiden på sin hemsida.

Sajten konstaterar även att ingen av de tre storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö hamnade på topp 10. Istället är det följande tio städer som enligt svenska folket är de bästa sommarstäderna:

1. Kalmar
2. Halmstad
3. Västervik
4. Karlskrona
5. Varberg
6. Härnösand
7. Hjo
8. Falkenberg
9. Mariestad
10. Helsingborg

Vad tycker du, var Kalmar en värdig vinnare? Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet!