Folkkära ”Saltön”-skådespelerskan Anki Larsson är död – blev 67 år gammal

Skådespelerskan Anki Larsson är död, det rapporterar TT under måndagsmorgonen. Anki Larsson blev folkkär i och med sin medverkan i populära tv-serien ”Saltön”, men är också känd från ”Sommaren med släkten” och sin medverkan i ”Eva & Adam”.

– Vi har förlorat en fantastisk skådespelare och en underbar person, säger hennes agent Birgitta Rönnhedh till TT.

Anki Larsson har en hel del minnesvärda roller i bagaget, men genombrottet kom i och med rollen som “Emily” i Saltön. 

Anki Larsson föddes i Stockholm 1954. 1973 började hon sin bana mot en skådespelarkarriär, i och med studierna på Skara skolscen. Två år senare fortsatte hon studierna vid Statens scenskola i Stockholm, där hon pluggade under åren 1975–1978.

Anki Larssons karriär

Efter det har Anki varit verksam vid Riksteatern, Västernorrlands Regionteater, Fria Proteatern, Fria Teatern och Dockteatern Tittut, enligt Aftonbladet.

Foto: TT

Anki fick sitt riktiga genombrott i den populära tv-serien Saltön, som sändes på SVT. Efter det kände många igen Anki som “Emily”, men hon har gjort avtryck i flera roller i stora tv- och filmproduktioner. 

Anki Larsson blev 67 år gammal

Anki har bland annat spelat rollen som Evas mamma i tv-serien “Eva & Adam”, som senare kom att följas upp med en långfilm. Hon har även medverkat i “Beck – Den svaga länken”, “Solsidan”, och “Finaste familjen”. 

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Produktion som ännu inte haft premiär

Ankis senaste medverkan var i den internationella dramakomedin ”Bergman Island”, som ännu inte haft premiär. Hon har även medverkat i ”We got this”, som spelades in 2020. 

Under måndagsmorgonen kom beskedet att Anki Larsson gått bort, efter en lång tids sjukdom. Enligt SVT somnade Anki in med sina nära anhöriga vid sin sida. Skådespelerskan blev 67 år gammal.

Vila i frid, Anki.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required