Förrymde mördaren gripen – efter tre dagar på fri fot

I söndags rymde dömde mördaren Peder Hägglöf från en permission från rättspsyk i Sala. Efter några dagar på fri fot fick polisen in ett tips som gjorde att de kunde gripa brottslingen på ett hotell i Helsingborg. 

I mars 2013 dömdes Peder Hägglöf för mordet på en 42-årig man vars kropp han dumpade vid Kokpunkten i Västerås. Man gjorde bedömningen att Peder Hägglöf led av en allvarlig psykisk störning när han begick mordet, och därför dömdes han till rättspsykiatrisk vård i Sala. 

Under en obevakad permission i söndags passade Hägglöf på att rymma, sedan dess har polisen varit på jakt efter den förrymde mördare, men nu är han gripen, det rapporterar Sveriges Radio.

Foto: Polisen

Gripandet ske efter att någon känt igen Peder Hägglöf och tipsat polisen. VLT rapporterar att gripandet skedde odramatiskt på ett hotell i Helsingborg, Skåne. Det är dock ännu okänt om Hägglöf gjort några brott under tiden har varit ute. 

Tack vare ett tips kunde polisen få fatt i den förrymde mördaren och eventuellt förhindra fler brott. Dela gärna för att uppmuntra fler att vara uppmärksamma och alltid tipsa polisen.