Forskare förklarar: Därför klarar vi inte av den moderna arbetsplatsen.

För den moderna människan är tekniken ständigt närvarande. Våra mobiltelefoner plingar av sms, sociala medier och nyheter samtidigt som de flesta av oss jobbar vid en dator med tio flikar uppe samtidigt. Blir du stressad av en sådan miljö? Inget konstigt med det. Vi klarar faktiskt inte av det, enligt hjärnforskaren Katarina Gospic.

Vårt samhälle har genomgått en teknisk revolution, men våra hjärnor har precis samma funktioner som den alltid har haft. Enligt hjärnforskaren Katarina Gospic klarar vi människor därför inte av den moderna arbetsplatsen med tekniken ständigt närvarande, skriver Aftonbladet.
– Tekniken har smugit sig på oss på ett sätt som vi inte riktigt kan hantera, säger hon.

Enligt Gospic är mobiltelefonen den största anledningen till att människor som sitter i störande miljöer har högre sjukskrivningstal och oftare besöker läkare och psykolog.
– I telefonen finns belöningar. När det plingar till och vi tittar, då känner vi ”wohoo – någon tycker om mig”. När vi sedan lägger undan den vill vi ha bekräftelsen fler gånger, säger hjärnforskaren.

Jag tycker att det här är viktigt att prata om och därför vill jag dela det här med er. Känner du igen dig i det som hjärnforskaren beskriver?

Foto: Youtube.

Publicerad av Newsner vetenskap, gilla gärna