1 cigarett är allt som krävs för att bli beroende — ny forskning visar

Stora delar av de som testat en cigarett börjar röka regelbundet efter bara en. Det resultatet visar en studie som har publicerats i tidskriften Nicotine and Tobacco Research.

Studien är baserad på ett stort antal svar från 216 000 personer i Storbritannien, USA, Nya Zeeland och Australien. Resultatet visar att 60 procent av deltagarna testat att röka en cigarett. Ännu fler berättar att de övergått till att röka varje dag efter att ha provat en cigarett, skriver The Guardian.
– Resultatet visar att åtgärder som förebygger att unga kommer i kontakt med cigaretter därför är en bra idé, säger Peter Hajek, en av författarna av rapporten, skriver Metro.

Tveksamt resultat

Det är dock värt att poängtera att resultatet är baserat på personliga svar. Datan är på så vis grovt beräknad eftersom studien inte kan vara hundra procent säker på att alla deltagare har svarat sanningsenligt.

Foto: Shutterstock
OBS: Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Tror du att en cigarett kan räcka för att bli beroende? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet och dela artikeln för att varna andra som vill ta en cigg.