Förslaget: Nyanlända ska gå kurs i svenska värderingar – för att ha rätt till ersättning

Moderaterna vill stoppa vad de kallar utvecklingen av stor invandring och dålig integration, genom att höja kvalitén på flera krav.

”Det är för oss uppenbart att jobb och kunskaper i svenska är två nycklar till fungerande integration. Men det räcker inte. Den som kommer till Sverige måste också ta till sig av våra grundläggande värderingar”, skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson, ekonomisk-politisk talesperson (M) i en debattartikel i Expressen.

I en debattartikel i Expressen motiverar Ulf Kristersson (M), och Elisabeth Svantesson (M) varför de vill höja kvalitén när det kommer till integration i det svenska samhället. De menar att kombinationen av stor invandring och dålig är orsaken till kriminalitet, utanförskap, bidragsberoende och dåliga skolresultat, en utveckling de vill ta krafttag för att stoppa.

”Den som kommer till Sverige måste också…”

”Moderaterna är redo att leda det arbetet. Det är för oss uppenbart att jobb och kunskaper i svenska är två nycklar till fungerande integration. Men det räcker inte. Den som kommer till Sverige måste också ta till sig av våra grundläggande värderingar.”, skriver de i Expressens debattartikel.

Foto: Anders Wiklund/TT

Förslaget: Invandrare ska gå kurs i svenska värderingar

Moderaterna vill leda arbetet med att förbättra integrationen i det svenska samhället, detta genom att föreslå en samhällsorientering i sju delar som ökar människors möjlighet att bli en del av det svenska samhället.

”Vi vill därför se obligatorisk samhällskunskap med fokus på svenska värderingar. Men så ser det inte ut i dag. Dagens utbildning fokuserar på det praktiska livet i Sverige – samtidigt som det saknas uppföljning och en nationell kursplan.”, skriver Kristersson och Svantesson i Expressen.

Vad tycker du om förslaget? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.