Försvarsmakten hyllas – har byggt fältsjukhus på bara några dagar: ”Oerhört imponerande”

Här visar försvaret och Sahlgrenska universitetssjukhuset upp nya sjukvårdstälten – som byggts på rekordtid, skriver Aftonbladet.

Fältsjukhuset ska användas i reserv efter spridningen av coronaviruset.

I måndags påbörjade försvarets sjukhuskompani uppförandet av det nya fältsjukhuset intill Östra sjukhuset i Göteborg. På tisdagen visades det upp för första gången för pressen.

– Det är oerhört imponerande att göra det så snabbt, säger läkaren Bertil Andersson till Aftonbladet.

Om det behövs, så kommer fältsjukhuset användas av coronasmittade patienter som behöver intensivvård.

GÖTEBORG 20200324 Bertil Andersson chef intensivvården vid Östra sjukhuset. Under tisdagen visade försvaret och Sahlgrenska universitetssjukhuset upp sjukvårdstälten på Östra sjukhuset i Göteborg. Sjukhuset är tänkt som en reserv med tanke på spridningen av Corona viruset Foto: Adam Ihse / TT

Han är chef för intensivvården vid Östra sjukhuset i Göteborg. På tisdagen visade försvaret och Sahlgrenska universitetssjukhuset upp sjukvårdstälten som är tänkt som en reserv. De mäter ungefär ett hundratal meter och kan hjälpa sjukvården med totalt 20 intensivvårdsplatser.

GÖTEBORG 20200324 Under tisdagen visade försvaret och Sahlgrenska universitetssjukhuset upp sjukvårdstälten på Östra sjukhuset i Göteborg. Sjukhuset är tänkt som en reserv med tanke på spridningen av Corona viruset Foto Adam Ihse / TT

Enligt Göteborgs-Posten planeras för bygge av ytterligare en del av fältsjukhuset. Den delen ska kunna ta uppemot 40 intensivvårdsplatser för coronasmittade patienter.

GÖTEBORG 20200324 Magnus Blidmark stabsläkare vid Försvarsmedicincentrum och personal. Under tisdagen visade försvaret och Sahlgrenska universitetssjukhuset upp sjukvårdstälten på Östra sjukhuset i Göteborg. Sjukhuset är tänkt som en reserv med tanke på spridningen av Corona viruset Foto Adam Ihse / TT

I Region Stockholm uppförs ett fältsjukhus vid Stockholmsmässan i Älvsjö som ska kunna ha ett 30-tal intensivvårdsplatser.

Dela gärna vidare inlägget för att hylla alla de samhällshjältar som kämpar stenhårt just nu!