Främlingen räddade flickan som höll på att bli våldtagen – nu söker polisen efter okände hjälten

En 15-årig flicka från Norrköping kunde ha blivit våldtagen och ärrad för livet, om det inte vore för en förbipasserande främling som satte stopp för det hela. Nu söker polisen den okända mannen som räddade flickan. 

Det var för cirka två månader sedan som en flicka i 15-årsåldern råkade ut för ett våldtäktsförsök. Då flickan uppges må väldigt dåligt efter händelsen har det tagit tid innan hon vågade berätta om händelsen, som nyligen kom till skolpersonalens och polisens vetskap, det skriver Norrköpings Tidningar

Det polisen vet är att flickan vandrade längs Stadsbiblioteket mot Nygatan på Söder Tull, när hon plötsligt blir påhoppad och tvingas in på parkeringen bakom biblioteket. 
– De ska där ha tryckt ner henne mot marken bakom en mur som vetter ut mot Nygatan. Det ska ha varit fem personer runt henne, varav en stod för våldtäktsförsöket, säger Leif Hermansson, chef för polisens avdelning för grova brott, till Norrköpings Tidningar

Våldtäkten genomfördes inte, på grund av att gänget blev avbrutna av en man som gick förbi. För polisen har flickan berättat att mannen som ingrep var mellan 30 och 40 år, hade ljus hy och bar grå mössa och grå halsduk. 

Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp att hitta mannen som ingrep för att kunna komma framåt i utredningen, då det är oklart vad som hände. Dela gärna för att sprida informationen för att hjälpa polisen.