Främlingen tog Ellen, 20, mellan benen på stan – då visade hon att han inte hade en chans

Det är allt för vanligt att kvinnor, i synnerhet unga tjejer råkar ut för män som anser sig ha rätten att ta på dem utan lov när de är ute. En av de många tjejer som anmält fall av ofredande är 20-åriga Ellen Brantemo från Vimmerby. När hon skulle njuta av en trevlig utekväll med sina vänner kom en okänd man och tog ett rejält grepp om Ellens underliv. Vad han inte visste var att han inte hade en chans mot den här tjejen. 

Det var i somras som Vimmerbybon Ellen Brantemo skulle njuta av en fin kväll i Källängsparken tillsammans med sina vänner när stämningen plöstligt dog. 

En man närmade sig och tog sig friheten att ta på Ellens kropp. Oförberett tog han ett stadigt grepp om Ellens underliv, men istället för att bli rädd blev Ellen rasande. Hon sa åt mannen som då sprang därifrån, och Ellen sprang efter sin gärningsman.
– Det var inte en självklarhet. Jag försökte prata med honom, men då sprang han bara iväg och då följde jag efter. Eftersom det skedde ganska snabbt reagerade jag rent instinktivt, säger Ellen Brantemo till Dagens Vimmerby

Facebook/Ellen Brantemo

Till mannens stora förvåning kom Ellen ifatt honom och tröck upp honom mot en vägg tills vakterna kom och tog över. Efter det gjorde Ellen en anmälan, men förhoppningarna om att mannen skulle fällas var inte särskilt höga. 
– Det känns jätteskönt att han blev dömd. Det har varit rätt jobbigt genom hela processen, så det känns skönt att inte ha gjort det förgäves. Det känns som en vinst för mig. 

Förra veckan kom domen mot mannen som gav sig på Ellen. Förutom sexuellt ofredande dömdes mannen för misshandel, då han vid tillfället tagit tag i Ellens arm och vridit om den. Straffet blev skadestånd på 6 000 kronor och samhällstjänst. 
– Jag är stolt över att jag vågade och det känns som att jag gjorde rätt, vilket jag nu också har fått bekräftat. Man måste stå på sig, säger Ellen till Dagens Vimmerby.

20-åriga Ellen visade tydligt att det är oacceptabelt att anse sig ha rätten att ta på en kvinnas kropp utan lov. Trots att det var en obehaglig situation stod hon på sig å alla tjejers vägnar och vann i rätten. Dela gärna för att hylla denna starka tjej.